Celler modernista de Sarral

print pdf
Celler de la Ruta del Trepat

El celler construït el 1914, a l’empara de la Mancomunitat de Catalunya, obra de l’il•lustre arquitecte Pere Domènech i Roure, es fruit de l’esforç solidari de la pagesia local per aixecar una edificació racional, de gran valor arquitectònic, pionera en quant a l’incorporació a la indústria agrària de condicions tècniques, constructives i enològiques.

Consta de una gran sala de tines i cups amb una cabuda total de 18.000 hl. Amb una amplia sala de màquines a la part posterior amb el moll de recepció i dispositius per l’entrada i premsat de la verema.

Batejat per Angel Guimerà com una de les “Catedrals del vi”, degut a la seva magnificència i a la seva distribució en planta, amb un cos central mès alt i unes ales mès baixes a l’estil de les antigues basíliques romanes, amb el dipòsit d’aigua a pressió a mode de campanar, separades per files de columnes que li donen una agradable sensació d’amplitud i lluminositat.

Edificació exteriorment discreta, construïda en pedra a la base o socol, parets d’estuc, amb decoració de maons en finestres i cornises, tendeix a la sobrietat comparat a façanes d’edificacions coetànies però es en el seu interior, que mante en perfecte estat els elements originals, on s’aprecia tot el seu esplendor.

Horari de l'agrobotiga:

De dilluns a dissabte, 9 - 13h i 16 - 20h. Diumenges i festius, 10 - 14h.

Visites enoturístiques:

Reserves enoturisme: Tel: (+34) 977 22 54 94 | enoturisme@covisal.cat

  • Visita guiada i tast 

Descobreix un edifici singular i de gran valor arquitectònic, obra de l’arquitecte Pere Domènech i Roure, que es manté en funcionament des de 1914. Passeja pel costat de tines centenàries, testimoni de l’esforç col·lectiu de la pagesia de Sarral. Comprova com tradició i modernitat conviuen en un espai únic. Tasta i gaudeix dels vins i caves Portell que elabora la Vinícola de Sarral.

Inclou: Visita guiada al celler i tast de 3 vins.

Horari: Dissabtes i diumenges a les 11:30 h

Durada:1h aproximadament

Observacions: Necessari reserva prèvia. Es pot reservar per grups fora de programació en horaris concertats. (mínim 10 persones).

  • Visita guiada i tast Km 0

Descobreix a la història i l’arquitectura de la catedral del vi de Sarral i finalitza amb un maridatge de vins i caves Portell amb productes de proximitat, amb un especial protagonisme del trepat, varietat autòctona i única de la Conca de Barberà.

Inclou: Visita guiada al celler, tast de 6 vins i degustació de formatges i embotis elaborats a la zona.

Horari: Dissabtes i diumenges a les 11:30 h

Durada: 1h 30min aproximadament.

Observacions: Necessari reserva prèvia. Es pot reservar per grups fora de programació en horaris concertats. (mínim 10 persones).

Dades del celler:

Vinícola de Sarral i secció de crèdit | Av. de la Conca, 33 | 43424 Sarral | Tel. 977 89 00 31 | www.cava-portell.com | tares@covisal.cat

Menu

Menú principal