Pintures Rupestres, Patrimoni Mundial

print pdf

Visita guiada des de Rojals a les pintures rupestres de Mas d'en Llort i el Mas de Ramon de Bessó.

El punt de trobada amb els visitants és davant de l'Oficina de Turisme, des d'on s'anirà amb els cotxes particulars fins a Rojals, punt de sortida i arribada de l'activitat.

A partir d'aquest indret es fa una caminada circular que passa prop de les restes del Mas de Paisan,  el Mas de Pepet iarriba al Mas d'en Llort on es veuen les pintures rupestres dels dos conjunts existents. Tot seguit es visiten les pinturesrupestres del Mas de Ramon de Bessó i ja s'agafa el camí de retorn.

No només s'interpreten les pintures rupestres de gran valor patrimonial declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO. Esparla de fauna, de flora, de les activitats de la població de Rojals i dels seus masos en els darrers segles. I es gaudeix delcontacte amb la natura fruint d'unes panoràmiques úniques.

L'excursió té un recorregut d'uns 8 kms. i unes tres hores i mitja de durada. La dificultat és baixa, i és apta per a nens apartir de 7 anys i qualsevol persona amb mínim de bon estat de forma. Evidentment, cal dur calçat i vestit adequat per anar per la muntanya i d'acord amb l'estació de l'any que ens trobem.

Es recomana portar una petita motxilla, amb aigua i, si voleu, un entrepà o fruits secs ja que es fan aturades que permeten fer un mos.

S'obsequiarà amb val per visitar gratuïtament el Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre de les Muntanyes de Prades (CIAR) de Montblanc.

Grups de 6 persones com a mínim i amb reserva prèvia.

Durada:

4 h .

Idiomes:

Català i castellà.

Horari: 

A les 9 h. Qualsevol dia de la setmana.

Informació i reserves:

Oficina de Turisme de Montblanc | Muralla Santa Tecla, 54 | 43400 Montblanc | Tel. 977 86 17 33 | http://www.mccb.cat | www.montblancmedieval.org |  turisme@montblanc.cat