Ruta familiar de Poblet a Milmanda

print pdf

Ruta familiar del monestir de Poblet a l'antiga granja de Milmanda 

Punt d'inici i final: Monestir de Poblet.

Distància: 5,470 km.

Tipus de ruta: semicircular.

Nivell de dificultat: baixa.

Desnivell acumulat:  79 m de pujada i baixada.

Marques de seguiment: amb diferents senyals direccionals, del GR®171 pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà i amb marques blanques i vermelles de GR. Senyals direccionals del camí de Sant Jaume a Catalunya per la Generalitat de Catalunya. Senyals direccionals del sender l’Espluga de Francolí - Vimbodí i Poblet.  

Petit itinerari semicircular per conèixer l’activitat de les terres del monestir, pensat per a famílies amb nens. El monestir de Poblet disposava de diferents unitats d’explotació agrària i ramadera o també forestals fora del monestir, anomenades granges. Aquestes van permetre obtenir  rendiment del terreny i es van convertir en una important font d’ingressos pel monestir.

El monestir tenia diferents granges repartides pel terme de Vimbodí i Poblet que explotaven directament els monjos i els conversos. Les possessions més allunyades s’organitzaven en granges, administrades per un granger que era la persona que donava comptes al cellerer, el monjo administrador del monestir. Les granges agràries i ramaderes més conegudes són la granja Mitjana, la de Milmanda i la de Riudabella. 

 Quadern de ruta (EN CONSTRUCCIÓ)    Track per a GPS

Powered by Wikiloc
Menu

Menú principal

Llengües