Camí ramader de Poblet a Prades

print pdf

Declarat oficialment camí ramader l’any 2013

Recorregut lineal i senyalitzat com itinerari 7 que permet transitar per aquest sender còmodament, alhora que s’hi troben diversos plafons interpretatius o indicatius, per exemple, de les diferents places carboneres que hi ha. Es pot fer a peu i te una dificultat mitjana-alta pel seu fort desnivell.

Es pot realitzar en els dos sentits: si es comença des del monestir de Poblet, la sortida es troba situada a la part del final del pàrquing; i si es comença des de Prades, cal anar fins a la creu de Montblanc i anar en direcció a la Bassa de la font de la Salut.

Aquest camí ancestral, també conegut com a “drecera de l’Espluga”, va ser força utilitzat pels veïns de Prades quan baixaven cap a Montblanc, pels ramats que passaven l’estiu a les planes de Prades o pels carboners que hi treballaven. Al llarg del trajecte es gaudeix de les vistes de la vall de Torners, que destaca per la seva frondositat i solitud.

En la recuperació i habilitació del traçat hi han participats la colla de manteniment del Paratge, l’obra social de “La Caixa” mitjançant el camp de treball de joventut del Consell Comarcal de la Conca de Barberà; i amb la participació de voluntariat amb persones de Vimbodí i Poblet, Prades i l’Espluga de Francolí.  

Més informació

 Track per a GPS  Fulletó

Powered by Wikiloc
Menu

Menú principal

Llengües