Camí de les Terres del Gaià

print pdf

Punt d'inici i final: fonts de Canelles de Santa Coloma de Queralt - Tamarit

Distància: 62,850 km. per Salomó; 60,660 km. per Remau

Tipus de ruta: lineal

Nivell de dificultat: moderada

Desnivell acumulat: 856 m de pujada i 1.525 m de baixada

Marques de seguiment: senyals dels Consells Comarcals de la Conca de Barberà, l'Alt Camp i Tarragonès. Connexió amb diverses rutes reconegudes com per exemple el camí de Tarragona a Sant Magí i el camí de Sant Jaume, ambdós de caràcter històric i de peregrinatge; la Ruta dels Molins de Santa Coloma de Queralt i Les Piles, i amb els senders homologats el GR®7, el GR®172, el GR® 172.1, l'itinerari de La Ruta del Cister GR® 175, el PR®-C2 Sant Magí de Brufaganya - Serra Formigosa, el PR®-C3 (Serra Formigosa - Sant Magí de Brufaganya), el PR®-C 21 (Sarral a Pontils) i el PR®-21.1 (Pontils a Biure).

Amb el nom de camí de les Terres del Riu Gaià s’ha creat un itinerari senderístic que ressegueix el curs del riu Gaià, des del seu naixement a les fonts de les Canelles a Santa Coloma de Queralt fins a la seva desembocadura a la Mediterrània a la platja de Tamarit. És un recorregut d'aproximadament seixanta cinc quilometres que ens permet atansar-nos a la riquesa històrica, patrimonial, natural, cultural, etc que s’escampa per cada racó de la vall del riu Gaià i comprèn les comarques de la Conca de Barberà, l'Alt Camp i el Tarragonès.

El camí de les Terres del Gaià, desprès de Vila-rodona, es divideix en dos, un tram passa per Renau i un altre per Salomó. Al Catllar es tornen a unir fins a la Mediterrània.

 

Terres del Gaià per Salomó

 Track GPS

 

Powered by Wikiloc
 

 

Terres del Gaià per Renau

 Track GPS

Powered by Wikiloc
Menu

Menú principal

Llengües