Inici >> Què fer? >> Experiencies Conca de Barbera

Mas d'en Llort, ecosistemes de l'art rupestre

print pdf

Visita guiada i interpretativa des de Rojals als abrics amb pintures rupestres del mas d'en llort de montblanc

L'itinerari de la ruta s'inicia i acaba al Corral de la Marieta, situat a uns 500 m de Rojals. El recorregut total són uns 10 km i amb uns desnivells inferiors als 300 m que li confereixen un recorregut amb dificultat moderada però molt divers.

L'objectiu principal de la ruta és, per descomptat, la visita i interpretació de les pintures rupestres dels tres abrics que es visiten, Portell de les Lletres, Mas d'en Llort i Mas d'en Ramon d'en Bessó. Malgrat això durant el recorregut d'anada i de tornada s'aprofitarà per descobrir com, entre altresha anat canviant el paisatge des de les pintures més antigues, de fa uns 10.000 anys, com ha anat evolucionant la vida dels nostres avantpassats des d'aquests 10.000 anys enrere, com eren els ecosistemes i la biodiversitat i els canvis que ha sofert. 

Els tres abrics visitats, que formen part del conjunt de l'art rupestre català, declarat des del 1998 Patrimoni Mundial per l'UNESCO, constitueixen un grup on en poca distància es poden observar les dues grans tradicions culturals i estils de l'art rupestre de casa nostra, l'art llevantí i l'art esquemàtic. Això li confereix a la ruta una bona oportunitat de conèixer les societats a cavall del Paleolític final i del Neolític-Bronze, de fa entre 12.000 i 4.000 anys enrere.

Inclou una visita al CIAR (Centre d'Interpretació d'Art Rupestre de Montblanc).

Organitza:

Activitat dissenyada i organitzada per la cooperativa Reboll. Reboll és una cooperativa de recent creació, que a banda d'altres serveis ambientals, té com a objectiu oferir rutes i activitats d'ecoturisme a la Conca de Barberà, i per aquesta nova ruta compta amb la col.laboració de l'Ajuntament de Montblanc i del Museu Comarcal de la Conca de Barberà, a través, respectivament, de l'oficina de turisme de Montblanc i del CIAR (Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre Muntanyes de Prades) amb seu també a Montblanc.

Durada:

4h - 4h 30 'aproximadament .

Idiomes:

Català i castellà.

Horari: 

A les 9.30 h.  Tots els primers dissabtes de mes i també qualsevol altre dia hi haurà la possibilitat de fer la visita per a grups concertant-ho amb antel·lació. 

Condicions:

Màxim 15 persones.

Informació i reserves:

REBOLL (tel. 696718135, info@reboll.coop) | CIAR Muntanyes de Prades - Museu Comarcal de la Conca de Barberà (tels. 977862177 - 977860349, administracio@mccb.cat)

 

 

Menu

Menú principal

Llengües