Les obagues del riu Corb

print pdf

Petit espai singular situat geogràficament als Comalats, entre les comarques de la Segarra i la Conca de Barberà. Forma part dels relleus que tanquen la baixa plana de la Depressió Central occidental. Cal remarcar el bon estat deconservació dels sòls vermells residuals, típics dels altiplans segarrencs.

L'interès de les obagues del riu Corb rauen les rouredes que penetren al país de carrascar, amb pinedes de pi blanc i brolles calcícoles de romaní bruc d'hivern. A les obagues humides s’hi localitzen alguns roures de fulla petita entre la dominant pinassa i el pi roig. És una de leslocalitats extremes on el roure presenta un major desenvolupament i forma poblaments importants, acompanyats d'altres plantes submediterrànies molt rares en aquest territori.

La presència de plantes de caràcter eurosiberià dins un país eminentment sec i continental constitueix per si mateix una notable singularitat botànica. A les àrees més marginals, a les clarianes de la roureda, són freqüents els pradells de jonça i les brolles calcícoles amb bufalaga tintòria. Fora de les obagues, les condicions canvien bruscament i pren una gran preponderància el paisatge típic del carrascar.

Menu

Menú principal