Ruta d’aventura a les coves de l’Espluga

print pdf
Per als visitants més agosarats, les coves ofereixen la ruta d'aventura, una visita més enllà del museu, tot remuntant el riu subterrani.

És una oportunitat per a la iniciació a l’espeleologia per la cova de la Font Major de l’Espluga de Francolí. Equipats amb roba de neoprè i llums frontals, els visitants s’introdueixen dins la part humida de la cova per diferents galeries i pel llit del riu subterrani fins a arribar a la sala del pou de la Biela. Tot això ho fan acompanyats per guies especialitzats que fan explicacions tècniques d’iniciació a l’espeleologia i de descobriment de les característiques d’aquesta cova.

Horaris:

Durant tot l'any amb reserva prèvia.

Informació:

Recorregut: 900 metres.

Durada: de 3 a 4 hores (1h 30' - 2h dins la cova).

Profunditat màxima de l'aigua: 1,5 m. No és necessari submergir-se en cap moment del recorregut.

Temperatura de l'aigua: 12ºC.

Edat mínima per a la ruta aventura: 8 anys (acompanyats d'un adult).

Grups de 6 a 15 persones. En cas de ser menys de 6, cal pagar l'import íntegre o bé afegir-se a un altre grup ja format.

Què cal portar? Vestit de bany, sabates velles amb lligam i sola dura per entrar a l'aigua, tovallola i sabó per dutxar-se en acabar.

No és recomanable per a persones amb claustrofòbia.

El preu inclou: vestit de neoprè, escarpins (mitjons de neoprè), casc, frontal, personal tècnic i especialista en seguretat, guiatge i assessorament, i assegurança de responsabilitat civil i d'accidents.

Reserves:

Av. de Catalunya, s/n | 43440 l’Espluga de Francolí  |  Reserves: 977 87 12 20  | www.covesdelespluga.info  |fontmajor@covesdelespluga.info