Ruta del Patrimoni de Vilanova de Prades

print pdf

El patrimoni és història, i la història cal que sigui recordada. I d’aquesta voluntat, en neix la ruta senyalitzada del patrimoni, que us permetrà conèixer i reconèixer els elements patrimonials a través d’una informació rigorosa i concreta però també plena de curiositats i fets històrics que doten de caràcter propi la nostra història. 

Al llarg dels segles, Vilanova de Prades s’ha bastit amb construccions de diverses característiques sobre una complexa orografia que li confereix una singularitat especial. Del carrer Major -eix vertebrador del municipi- en parteixen gairebé perpendicularment els altres carrers i travesseres amb cases que conserven portals adovellats dels segles XVI, XVII, XVIII i XIX. 

La Casa Consistorial, de nova construcció però que al segle XVII albergava el forn.  L’església de Sant Salvador, d’estil barroc, de finals del segle XVIII.  La Relliscadora, espai natural d’esbarjo de moltes generacions. El castell, del qual no en tenim evidències físiques però referenciat en diferents moments de la història. A la vessant sud, els rentadors, amb una particularitat única a la comarca; i la Font Vella, del segle XVI. I a la banda oriental del poble, denominada el Camp de Poblet, s’alça l’ermita de Sant Antoni de Pàdua, adossada a l’actual cementiri i bastida al segle XIX.

Inicieu el vostre recorregut per la Ruta del Patrimoni per poder contemplar el llegat que Vilanova de Prades ha conservat durant segles com un tresor.

Descarrega't la ruta en pdf, aquí

 

Menu

Menú principal

Llengües