Som terra de safrà a Santa Coloma de Queralt, 12 de novembre

print pdf
08/11/2016 Actualitat

Som terra de safrà a Santa Coloma de Queralt, 12 de novembre

L’any 2015, l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt juntament amb diferents entitats de la vila posen en marxa el projecte “Som terra de safrà” amb l’afany de recuperar una part del seu llegat històric i etnogràfic al voltant d’aquest cultiu. El motiu: la relació entre Santa Coloma de Queralt i el safrà, connexió que s’inicia a l’època medieval, i que en part, ha sobreviscut fins a l’actualitat.

En aquesta segona edició, es pretén emfasitzar un element que recull història, paisatge, patrimoni i identitat. Aquest nou protagonista és la gastronomia, la cuina. Perquè la cuina és un símbol d’identitat, és el mirall d’unes tradicions, d’unes maneres de fer, en definitiva, de la història d’un poble. Així doncs, el pròxim 12 de novembre, a Santa Coloma de Queralt, s’ha organitzat una jornada on descobrirem les característiques, l’ús i les formes d’utilitzar el safrà en la gastronomia catalana a través de la cuina en directe, el showcooking, que en serà l’activitat principal. Durant tot el dia, a l’emblemàtic espai del Castell dels Comtes de Santa Coloma, s’hi podrà gaudir del talent de cuiners i cuineres de llarg recorregut. A més a més, es gaudirà de tasts de productes exclusius elaborats amb safrà per productors colomins.

Durant tot el matí, a la Plaça de l’Església, es gaudirà d’un mercat de productes amb safrà i de km0 amb productors reconeguts. Els productors, comerciants i restauradors colomins participaran a la jornada oferint productes i menús elaborats especialment per aquest dia, amb el safrà com a ingredient estrella. Altres activitats complementàries de la jornada seran representacions teatrals, visita guiada al call, recollida de flors de safrà i esbrinament a càrrec d’un productor local, xerrades, tastet de ratafia casolana, taller infantil o correfoc.

La programació i tota la informació sobre la jornada es pot consultar a la pàgina www.somterradesafra.wordpress.com o www.stacqueralt.altanet.org. També a les xarxes socials: facebook (@turisme.scq), twitter (turismescq) i instagram (@turismescq). 

 

Menu

Menú principal

Llengües