Noves visites al Monestir de Poblet (amb guia o audioguia)

print pdf
08/08/2021 Actualitat

Noves visites al Monestir de Poblet (amb guia o audioguia)

 NOUS HORARIS DE VISITA A PARTIR DEL 14 DE JUNY DE 2021

Declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 1991.

El monestir de Santa Maria de Poblet es troba situat dins del terme municipal de Vimbodí i Poblet, al sud-est de la Conca de Barberà i als peus de la muntanyes de Prades.

Constitueix un impressionant conjunt arquitectònic i és el conjunt cistercenc habitat més gran d'Europa. El monestir cistercenc construït a partir de 1150, combina diferents estils arquitectònics i conté el panteó reial de l’antiga Corona d’Aragó, restaurat per Frederic Marés el 1948. La visita al cenobi pot ser guiada o lliure, i inclou l’església, el refetor, el claustre, la sala capitular, el dormitori, l'escriptori i l'antic celler o sala dels conversos, el palau reial, entre altres dependències. Actualment viuen a Poblet una trentena de monjos.

El monestir de Poblet, juntament amb els monestirs cistercencs de Santes Creus (Alt Camp) i Vallbona (Urgell), configuren La Ruta del Cister, una expressió que identifica un territori concret format per les comarques de l'Alt Camp, la Conca de Barberà i l'Urgell i els seus 65 municipis. Va ser creada el 1989 amb la voluntat de dinamitzar turísticament i econòmicament aquestes tres comarques. El seu nom es deu al fet que el patrimoni artístic i cultural de cada una d’aquestes comarques té un monestir cistercenc: Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges.

El Paratge Natural de Poblet és un espai de protecció especial molt lligat a la història del monestir de Poblet. Entre altres valors naturals, s'hi localitza l’única comunitat de roure reboll (Quercuspyrenaica) de Catalunya. Ofereix moltes possibilitats de fer excursions i caminades o simplement de passejar fruint del paisatge i gaudint d'una cinquantena de fonts naturals, algunes d'aigua ferruginosa.

Els seus paisatges agrícoles, majoritàriament conreus de vinya, contrasten amb el paisatge eminentment forestal amb gran variabilitat cromàtica que canvia segons l'època de l'any.

Horaris de les visites turístiques: www.poblet.cat

Mesures de seguretat: l’ús obligatori de la mascareta per entrar, mantenir la distància de seguretat d'1,5 m amb la resta de visitants i ús de gel hidroalcohòlic. 

 • És pot visitar amb  una audioguia amb codi QR
 • No es faciliten fulletons.
 • Aforament màxim 100 persones.
 • És obligatori l’ús de la mascareta, guardar distancia i la higiene de mans.
 • No es permet l’entrada d’animals domèstics, excepte gos pigall.

 

Horaris de visita :

        De dilluns a dissabte:                         Diumenge i festius:

         Matí               Tarda                       Matí                        Tarda

 10h a 12:30h     15h a 18:30h           10:30h a 12:30h     15h a 18:30h

Venda d'entrades a la Botiga del monestir. La venda d'entrades finalitza mitja hora abans del tancament del monestir.

Preus:

 • Entrada general 8,50€
 • Entrada reduïda 6,50€ (majors de 65 anys, carnet d’estudiant, carnet jove, carnet discapacitat, nens a partir de 7 anys, carnet família nombrosa  i persones a l’atur) tots els descomptes s’han d’acreditar.
 • No es faciliten fulletons. (wifi gratuït).
 • La visita es realitza amb audioguia ( es pot triar entre: català, castellà, anglès, francès i alemany), s’ha de descarregar l’aplicació al seu mòbil de l’App Store o bé de la Play Store, “Poblet, guia oficial . (obligatori l’ús d’auriculars que l'usuari ha de portar de casa).
 • Aforament màxim 100 persones.
 • És obligatori l’ús de la mascareta, guardar distància i la higiene de mans.
 • No es permet l’entrada d’animals domèstics, excepte gos pigall.

       Sistema Android            Sistema ios

 

Visites guiades durant el mes d'agost:


Dissabtes: dia 7, dia 14,  dia 21 i dia 28 d'agost

Matí a les 11h català 12h castellà    Tarda 16h català 17h castellà
 
Preu de la visita guiada: 10€ i 8€ (carnet d'estudiant, carnet jove, carnet docent, carnet discapacitat, carnet família nombrosa, carnet monoparental, persones a l'atur de i nens a partir de 7 anys) els descomptes s'han d'acreditar

 • No es pot reservar la visita, s’ha de ser a la botiga del monestir 30 minuts abans de l’inici de la visita per tal de poder comprar l’entrada, es vendran les entrades per ordre d’arribada.
 • Aforament de 30 persones.
 • El preu de la visita guiada és de 10€ adult i 8€ entrada reduïda (majors de 65 anys, carnet d’estudiant, carnet jove, carnet docent, carnet discapacitat, nens a partir de 7 anys, carnet família nombrosa, carnet família monoparental  i persones a l’atur) tots els descomptes s’han d’acreditar.
 • El monestir es reserva el dret a realitzar qualsevol modificació.

Les tardes de dijous i divendres Sant només es podrà visitar el Museu, degut als oficis de la comunitat i el dilluns de Pasqua a la tarda el monestir restarà tancat al públic.

Dades del monestir:

Poblet (Vimbodí i Poblet) | Tel. 977 87 00 89 Ext. 275 (Actualment no funciona, recomanem enviar un mail) | www.poblet.cat | visita@poblet.cat