Monestir de Poblet, Patrimoni de la Humanitat [NOU HORARI DE VISITA]

print pdf
01/06/2021 Actualitat

Monestir de Poblet, Patrimoni de la Humanitat [NOU HORARI DE VISITA]

 NOUS HORARIS DE VISITA A PARTIR DEL 14 DE JUNY DE 2021

Declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 1991.

El monestir de Santa Maria de Poblet es troba situat dins del terme municipal de Vimbodí i Poblet, al sud-est de la Conca de Barberà i als peus de la muntanyes de Prades.

Constitueix un impressionant conjunt arquitectònic i és el conjunt cistercenc habitat més gran d'Europa. El monestir cistercenc construït a partir de 1150, combina diferents estils arquitectònics i conté el panteó reial de l’antiga Corona d’Aragó, restaurat per Frederic Marés el 1948. La visita al cenobi pot ser guiada o lliure, i inclou l’església, el refetor, el claustre, la sala capitular, el dormitori, l'escriptori i l'antic celler o sala dels conversos, el palau reial, entre altres dependències. Actualment viuen a Poblet una trentena de monjos.

El monestir de Poblet, juntament amb els monestirs cistercencs de Santes Creus (Alt Camp) i Vallbona (Urgell), configuren La Ruta del Cister, una expressió que identifica un territori concret format per les comarques de l'Alt Camp, la Conca de Barberà i l'Urgell i els seus 65 municipis. Va ser creada el 1989 amb la voluntat de dinamitzar turísticament i econòmicament aquestes tres comarques. El seu nom es deu al fet que el patrimoni artístic i cultural de cada una d’aquestes comarques té un monestir cistercenc: Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges.

El Paratge Natural de Poblet és un espai de protecció especial molt lligat a la història del monestir de Poblet. Entre altres valors naturals, s'hi localitza l’única comunitat de roure reboll (Quercuspyrenaica) de Catalunya. Ofereix moltes possibilitats de fer excursions i caminades o simplement de passejar fruint del paisatge i gaudint d'una cinquantena de fonts naturals, algunes d'aigua ferruginosa.

Els seus paisatges agrícoles, majoritàriament conreus de vinya, contrasten amb el paisatge eminentment forestal amb gran variabilitat cromàtica que canvia segons l'època de l'any.

Horaris de les visites turístiques: www.poblet.cat

Mesures de seguretat: l’ús obligatori de la mascareta per entrar, mantenir la distància de seguretat d'1,5 m amb la resta de visitants i ús de gel hidroalcohòlic. 

  • No inclou la visita al museu ni al nou centre de visitants.
  • No es fan reserves.
  • No hi ha visites guiades. És pot visitar amb  un codi QR
  • No es faciliten fulletons.

 

Mentre durin les mesures sanitàries aplicades a partir del 14 de juny: 

Visita turística

        De dilluns a dissabte:                         Diumenge i festius:

         Matí               Tarda                       Matí                        Tarda

 10h a 12:30h     15h a 18:30h           10:30h a 12:30h     15h a 18:30h

Venda d'entrades a la Botiga del monestir. La venda d'entrades finalitza mitja hora abans del tancament del monestir.

Aforament màxim 100 persones.

No hi han visites guiades fins a nou avís.

Actualment la visita es fa mitjançant un codi QR.

És obligatori l’ús de la mascareta, guardar distancia i la higiene de mans.

No es fan reserves.

No es permet l’entrada d’animals domèstics, excepte gos pigall.

Preus:

  • Entrada general 8€
  • Entrada reduïda 6€ (majors de 65 anys, carnet d’estudiant, carnet jove, carnet discapacitat, nens a partir de 7 anys, carnet família nombrosa  i persones a l’atur) tots els descomptes s’han d’acreditar.

Dades del monestir:

Poblet (Vimbodí i Poblet) | Tel. 977 87 00 89 Ext. 275 | www.poblet.cat | visita@poblet.cat