Festa de la Verema DO Conca de Barberà de l'Espluga de Francolí, 27, 28 i 29 d'agost

print pdf
17/08/2021 Actualitat

Festa de la Verema DO Conca de Barberà de l'Espluga de Francolí, 27, 28 i 29 d'agost

Programa d'actes: https://tuit.cat/wmDD4

La 50a edició de la Festa de la Verema DO Conca de Barberà és una edició marcada per la pandèmia de la Covid-19 i per aquest motiu hi ha diversos actes adaptats a la normativa actual, com és el tradicional recinte firal ubicat a la Plaça Montserrat Canals de l’Espluga de Francolí. Des de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i des de la DO Conca de Barberà s’ha cregut oportú tirar endavant l’edició d’enguany amb diversos actes descentralitzats, adaptats a la situació sanitària actual, que permetin al públic gaudir del vi, la cultura i els productes de proximitat. I a més, es farà la mostra de vins i caves i productes locals a la Plaça Montserrat Canals, en un recinte firal amb control d’entrades i aforament limitat.

En total s’han programat una quinzena d’actes amb aforaments limitats i reserva prèvia pels dies 26, 27, 28 i 29 d’agost. Les inscripcions es faran a través d’un formulari en línia, l’enllaç del qual es pot trobar al programa. Per qualsevol dubte, consulta o necessitat de reservar places de forma presencial es pot contactar amb l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí al 977 871 220 o a turisme@esplugadefrancoli.cat

La 50a edició de la Festa de la Verema s'inaugurarà de forma oficial en un acte al Jardí dels Francolins el dissabte 28 d’agost a les 18 h, on també es farà entrega dels premis del 30è concurs de vins de la DO Conca de Barberà, que enguany es celebra en el marc de la Festa de la Verema. Posteriorment, a les 19 h també es presentarà la guia d’enoturisme de la Conca de Barberà, elaborada per Lluís Tolosa i Nico Planell. 

Maridatges, tastos i concursos.

El Museu de la Vida Rural acollirà diversos actes de la Festa de la Verema, en primer lloc, el dijous dia 26 l’MVR ha programat dins de les Nits Culturals d'Estiu el concert d’Esther i Marala. En aquest hi haurà la guingueta oberta i es serviran vins denominació d'origen Conca de Barberà.

El divendres 27 a la tarda l’MVR acull el tast-maridatge a càrrec del sommelier Enric Català, qui ha escollit alguns dels millors vins de la DO Conca de Barberà i fent una selecció de tastets gourmets, crearà uns maridatges deliciosos i sorprenents.

Divendres al vespre tindrà lloc el sopar-maridatge “Brinda’m Baccus”, que es farà al Restaurant ForEvents de l’Espluga de Francolí i que comptarà amb amb una selecció de 6 vins i caves de la DO Conca de Barberà maridats amb 6 tapes.

El dissabte al migdia, a l’hort de l’MVR hi haurà el tast Sub-25 de combinats de vi, per a joves d’entre 18 i 25 anys, dirigit per Eduard Rovira.

Vespres d’activitats culturals.

Per divendres a la nit es fa una proposta peculiar d’espectacle teatral que es tracta de gaudir de tres espectacles breus (d’uns 15min) ubicats en tres espais diferents de l’Espluga, una persona de la companyia acompanya als espectadors durant tot el recorregut, que també inclou una copa de vi.“Píndoles - Teatre breu en espais vius” és una proposta que pretén acostar a la ciutadania diverses actuacions teatrals professionals de manera diferent i distesa.

Per al dissabte a la nit no s’oferirà programació musical ni cultural en directe tenint en compte que el recinte firal estarà obert fins les 00h i es preveu que l’activitat quedi concentrada en aquest espai.

Diumenge a les 22 h es proposa l’activitat Vi, glosa i estrelles, que és un espectacle lúdic i divulgatiu en què es van descobrint les connexions entre el món del vi i els astres, a través de la cançó amb text improvisat, la divulgació astronòmica, la poesia, els contes i les cançons. A més, es tastaran 3 vins DO Conca de Barberà. Aquest acte es farà al Parc del Garber, situat a Les Masies. 

La Festa de la Verema descobrint l’entorn i en família.

En el marc de la Festa de la Verema es proposa la caminada guiada entre vinyes, en la qual l’empresa Drac Actiu organitza dos recorreguts (un d’uns 12km i un d’uns 6km) per gaudir del paisatge vitivinícola que ens envolta i també per tastar alguns vins durant el recorregut.

Una altra de les propostes per descobrir l’entorn és l’activitat “Esperit de vi”, que inclou una visita temàtica al Museu de la Vida Rural, a la Fassina Balanyà i també al Celler Vidbertus, on es clourà l’activitat amb un tast de vins.

El diumenge al migdia també hi haurà un espectacle familiar gratuït al Jardí dels Francolins.

Des de l’organització es demana coresponsabilitat i seguir les indicacions Degut a la situació actual hi haurà aforament limitat i controlat a tots els actes i també caldrà seguir les mesures d'higiene i seguretat que s’indiquin en tot moment. L’organització es reserva el dret a modificar o suspendre actes per prevenció a la Covid-19 si la situació de la pandèmia ho requereix.

 

+INFO:

https://esplugaturisme.cat/

Menu

Menú principal

Llengües