Dia Internacional dels Museus a la Conca de Barberà, del 13 al 21 de maig

print pdf
10/04/2017 Actualitat

Dia Internacional dels Museus a la Conca de Barberà, del 13 al 21 de maig

El Dia Internacional dels Museus (DIM) se celebra anualment el 18 de maig. És un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats.

L’edició d’enguany està dedicada al tema Museus i històries punyents: Dir allò que no es pot explicar als museus, tot reconeixent el paper que juguen els museus com agents pacificadors de les relacions entre els diferents pobles del món. També posa de relleu com l’acceptació d’un passat incòmode i dolorós és el primer pas per imaginar un futur comú en el marc de la reconciliació.

El tema pretén posicionar als museus com a centres que possibiliten poder entendre els fets incomprensibles dels episodis dolorosos de la humanitat, doncs com a institucions dipositàries de la memòria dels pobles fomenten la reflexió crítica i el diàleg conciliador del passat mitjançant la mediació, la transmissió de valors universals i la pluralitat de punts de vista expressats a partir de les seves col·leccions.

Amb motiu del DIM, gran part dels equipaments museístics de la Conca de Barberà organitzen un seguit activitats que tenen lloc el mateix 18 de maig i/o en dies anteriors i posteriors a aquesta data, ja sigui en forma d'esdeveniments puntuals com programacions que poden durar tota una jornada o varis dies. 

Activitats especials a la Conca:

13 de maig - NIT DELS MUSEUS - Taller d’art rupestre “EL PODER DEL SÍMBOL” al Centre d'Interpretació d'Art Rupestre de Montblanc. Horari: de 22 a 24h. Reserva prèvia. 

13 de maig - NIT DELS MUSEUS - Visita guiada i concert de cant gregorià  “MUSICA SACRA, REFLEXIÓ I ART” al Museu d'Art Frederic Marès  

20 de maig - DIA DELS MUSEUS - Esmorzar a pagès i jornada de portes obertes al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí

20 de maig - DIA DELS MUSEUS- Jornada de portes obertes al Museu i forn del Vidre de Vimbodí i Poblet

20 i 21 de maig - DIA DELS MUSEUS - Jornades de portes obertes al Museu Fassina Balanyà de l'Espluga de Francolí

 

 

 

Menu

Menú principal

Llengües