Danseu Festival, de l'11 al 13 d'agost

print pdf
09/08/2017 Actualitat

Danseu Festival, de l'11 al 13 d'agost

El DANSEU FESTIVAL es funda l'any 2013 per Pau Estrem i Nuri Aguilar, al petit poble de Les Piles, Catalunya. En aquells inicis es planteja com a un workshop internacional d'estiu, amb format de convivència i allunyat de grans nuclis urbans, per a ballarins professionals que continuen les seves formacions.

Només es tractava d'un programa formatiu, el que sí que volíem era crear un espai de treball per als participants que permetés profunditzar en les diverses tècniques i metodologies de treball de cada un dels professors/coreògrafs convidats, per això li vam donar una durada de dues setmanes. A mesura que aquest programa es va anar definint ens vam adonar que teníem més de 30 artistes de la dansa (entre participants, coreògrafs i organitzadors) durant 12 dies en el mateix poble i que allò podia anar més enllà d'un programa formatiu. Així doncs, vam complementar el workshop amb una petita programació d'espectacles i activitats paral•leles dirigides tant a participants com a públic en general; classes amateurs de dansa contemporània, activitats de moviment per als més petits, xerrades sobre la dansa i la cultura amb coreògrafs... L'objectiu era, i continua sent, crear interacció amb l'observador, el públic, les persones, fer-les entrar en el món de la dansa i del moviment d'un mode vivencial i directe, sense missatgers i sense oferir una conclusió.

​El festival ha crescut progressivament any rere any, a partir de la segona edició vam afegir un programa de residències per a companyies emergents i artistes associats que ha allotjat les companyies HumanHood, Compagnia Petranura Danza, La Taimada i LaBuena Companyia, també vam donar espai per a creacions on els participants del workshop han pogut treballar amb coreògrafs com Sita Ostheimer, Jos Baker, La Macana, Sam Coren i Roser Lòpez Espinosa, el festival ha co-produït dos peces audiovisuals amb el filmmaker Jesus Ropero; un videodansa dirigit pel coreògraf Guy Nader i un curtmetratge dirigit per la coreògrafa Iris Heitzinger, hem augmentat la programació d'espectacles de sala i de carrer, programant més de 16 companyies durant les quatre primeres edicions.

Per a més informació, clica aquí

El festival de carrer es concentrarà els dies 11, 12 i 13 d'agost

El divendres 11 d’agost a les 19:30h, l'Opening Danseu 17 donarà el tret de sortida a una vintena d'espectacles de dansa, circ, música i diverses activitats per a totes les edats que s'aniran succeint en diversos espais de Les Piles.

Durant aquests tres dies s’habilitarà una zona de Street food amb FoodTrucks per a que els visitants del festival puguin menjar sense necessitat de desplaçar- se. D’aquesta manera, creant un nou format de festival de carrer familiar, el Danseu es presenta com un festival dirigit a la creació i captació de nous públics per la dansa i les arts del moviment.

Menu

Menú principal

Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français