Beekend, del 17 al 20 d'agost

print pdf
13/08/2018 Actualitat

Beekend, del 17 al 20 d'agost

Beekend no és un festival! És un cap de setmana dedicat a les abelles que abordem des de diferents disciplines, amb esperit crític i voluntat d'aproximar-nos i aprendre més sobre uns animals imprescindibles per a la nostra supervivència. Del 17 al 20 d'agost al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí!

Consulteu el programa d'activitats d'estiu i planifiqueu la vostra visita AQUÍ

 

Taller artístic sobre les abelles -Divendres 17 d'agost a les 11 h

Comença el Beekend! L’artista Loredana Talpos oferirà un taller d'art dedicat al món de les abelles, iniciant els inscrits en tècniques d'escultura, modelatge i pintura sobre cartró.

Inscripcions al 977 870 576 o bé a info@museuvidarural.cat

 

Arna observable - Divendres 17 d'agost, matí

Experiència d’observació in situ d’una arna en ple funcionament. El geògraf i apicultor Roger Gasull, responsable de l’empresa Àrnia, explicarà als assistents com viuen i treballen les abelles i les funcions que té cada membre dins l’arna.

 

Vanishing of the Bees · Cinefòrum - Divendres 17 d'agost, 18 h

Projecció del documental Vanishing of the Bees i posterior debat amb els apicultors Jaume Cambra i Roger Gasull.

Vanishing of the Bees narra l'abrupta desaparició que pateixen les abelles de la mel arreu. Indaga les causes que expliquen el fenomen conegut com a Síndrome de Despoblament dels Ruscs (Colony Col·lapse Disorder) i les nefastes conseqüències que pot tenir, doncs una de les funcions d’aquestes abelles és la pol·linització de cultius.

 

En el camino de las abejas - Dilluns 20 d'agost, 18 h

Tancarà el Beekend la projecció d'En el camino de las abejas una vídeocreació de l'artista Abu Ali (heterònim de Toni Serra).

A mig camí entre el llenguatge documental, el poètic i l’assagístic, Abu Ali retrata l’apicultura tradicional del Marroc. L'artista segueix metafòricament la ruta de les abelles des dels erms i les muntanyes fins les flors i els jardins. Com un viatge iniciàtic, el camí de les abelles ens exposa a una reflexió, lligada amb la cultura, sobre l’època que vivim.

L’acte forma part d’una de les etapes del Grand Tour que organitza Clara Garí.

Menu

Menú principal

Llengües