25 noves propostes per tornar a La Ruta del Cister

print pdf
27/11/2015 Actualitat

25 noves propostes per tornar a La Ruta del Cister

Turisme familiar

Decora  la teva peça de vidre. Descobreix el procés màgic de l’acció del foc en el vidre amb la superposició de capes de vidre o d’elements decoratius fets amb aquest material, a partir del sistema de vitrofusió al Museu i forn del vidre de Vimbodí; i viu en directe com es transforma la pasta de vidre a uns 1.000º C de temperatura en una peça de vidre massís com una rosa o un porró, en mans d’un mestre vidrier.

Museu i forn de vidre de Vimbodí (Vimbodí i Poblet)- Tel. 977 87 83 25- www.museudelvidre.cat- museudelvidre@vimbodiipoblet.cat

Toca l’alabastre de Sarral. Descobreix noves formes d’expressió plàstica, realitzant una peça d’alabastre, a partir d’un taller coordinat i dirigit per un mestre artesà. A més, tens l’opció de conèixer el municipi a partir de les seves vistes guiades a diferents espais.

Taller artesà i museu de l’alabastre (Sarral). Tel. 977 89 01 58 - museualabastre.blogspot.com - museualabastre@gmail.com

Turisme cultural

Cançons amb llengües medievals i la vall del Corb. Descobreix el patrimoni històric de Santa Coloma de Queralt a partir d’una proposta on podràs escoltar cants amb llengües medievals. A més, endinsa’t en la bellesa paisatgística i monumental dels diferents municipis de la vall del Corb, on algun d’ells, com Conesa, el seu nucli històric està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Oficina municipal de turisme de Santa Coloma de Queralt- Tel. 977 880 478- www.stacqueralt.altanet.orgof.turisme@stacqueralt.altanet.org

Ajuntament de Conesa – Tel. 977 89 82 35 www.conesa.altanet.org - aj.conesa@altanet.org

Descobreix la muralla de Montblanc Medieval i degusta els productes del territori. Deixa que et transportin al temps de Pere III el Cerimoniós a través d'una visita guiada pel recinte emmurallat de Montblanc. Podràs pujar a dues de les torres de la muralla, recórrer el pas de ronda, visitar diferents equipaments culturals i fer una degustació gastronòmica amb tast de vins.

Oficina municipal de turisme de Montblanc. Tel. 977861733- www.montblancmedieval.catturisme@montblancmedieval.cat   

Enoturisme i gastronomia

“El vi fa sang. Ofici i tradició”. Viatja al cor de la vinya. Reviu com es feia el vi ara fa cent anys, aixeca una portadora de raïm de 70 quilos, demostra les teves habilitats amb el porró i descobreix la importància que va tenir la producció d’aiguardent. Combina una visita guiada al Museu de la Vida Rural amb un tast de vins, un recorregut per la Fassina Balanyà i una visita guiada al Celler Cooperatiu.

Museu de la Vida Rural (L’Espluga de Francolí). Tel. 977 87 05 76 – www.museuvidarural.catjpuig@museuvidarural.cat

Trepateja: tasta el trepat. Descobreix el vi que s’elabora a partir d’aquesta varietat de raïm autòctona de la Conca de Barberà, que podràs trobar a diferents cellers de la comarca, i que li dóna un caràcter únic a aquest territori. Combina el tast del vi amb diverses activitats organitzades pels cellers.

Consulta els cellers, clicant aquí.

Turisme actiu/natura

Endinsa’t en galeries subterrànies de coves prehistòriques. Visita per la part més genuïna de les galeries subterrànies de les coves per on transcorre el riu Francolí (l’Espluga de Francolí). Durant el recorregut, els visitants coneixeran la formació geològica d’aquesta cavitat subterrània, els pous que van permetre el seu descobriment, el circuit de l’aigua...

Coves de l’Espluga de Francolí- Tel. 977 87 12 20 – www.covesdelespluga.info - fontmajor@covesdelespluga.info

Mou-te amb burricleta pel territori. Prova una nova forma de conèixer el paisatge, la història i la cultura del territori. Respira aire pur, comparteix moments irrepetibles amb els amics i amb la família a partir de diverses rutes amb burricleta per la Conca de Barberà.

Drac Actiu- Tel. 629 21 32 63 / 660 75 05 31 – www.dracactiu.cominfo@dracactiu.com

 

Consulta la resta de propostes aquí

 

Menu

Menú principal