Xilografies catalanes dels segles XVII al XIX a l'Espluga de Francolí

print pdf
General - Exposició
 • Calendari: 12/2/2016 - 17/4/2016
 • Localització: Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí

  Exposició basada en la col·lecció de matrius xilogràfiques Rubiralta i Garriga

  L’exposició gira al voltant del calendari, el cicle del sol i la lluna i l’auca dels 48 oficis

  El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí inaugurarà el proper divendres 12 de febrer a les set de la tarda l’exposició Col·lecció Rubiralta i Garriga. Xilografia catalana. Segles XVII-XIX. S’encarregaran de presentar l’acte la propietària de la col·lecció, Montserrat Rubiralta; l’historiador de l’art, Francesc Fontbona; els comissaris de la mostra, Marc Antoni Malagarriga i Xavier Rovira; i el director de la Fundació Carulla, Carles Duarte.

  L’exposició, que es podrà veure al Museu fins el dia 17 d’abril, mostra per primera vegada el fons inèdit d’una selecció de matrius xilogràfiques de la Col·lecció Rubiralta i Garriga. El fil conductor de l’exposició és el cicle del sol i la lluna, eix fonamental de la vida quotidiana en l’àmbit rural i urbà, la influència del qual marca els principals àmbits i expressions de la vida: l’alimentació, el pensament, la creació, les festivitats profanes i religioses, el treball... Junt als inèdits originals del sol i la lluna, es podrà veure en l’exposició l’auca dels 48 oficis i d’altres talles de fusta, com la primera catalogada del mestre Pere Abadal i Morató, del segle XVII. La col·lecció de xilografies, que reuneix peces dels segles XVII al XIX, mantindrà un diàleg obert amb un seguit de peces, estris i màquines de la col·lecció del Museu, on tècnica i estètica es complementen al voltant dels oficis.

  Per a la creació d’aquesta exposició, d’esperit itinerant, s’ha organitzat una xarxa de treball col·lectiu formada per institucions, escoles, investigadors i creadors, que evolucionarà i creixerà en paral·lel al projecte. L’espai de treball comú que vertebra tot el projecte ha estat desenvolupat amb lDk a través d’un projecte 2.0 que conservarà, compartirà i transmetrà el coneixement generat per tots els agents participants i que es podrà consultar a www.crig.liquidmaps.org.         

  Menu

  Menú principal

  Llengües