Xerrada Forum Omnes: Meteoprades

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 24/3/2017 19:00h - 20:30h
 • Localització: Museu Comarcal de la Conca de Barberà de Montblanc

  METEOPRADES: una xarxa meteorològica amb voluntat de servei públic

  Des de l'any 1951, cada 23 de març, la comunitat meteorològica internacional celebra el dia mundial de la meteorologia. Per aquest motiu la xerrada del FORUM OMNES el proper 24 de març a les 7 de la tarda al Museu Comarcal de la Conca de Barberà estarà vinculada a la meteorologia. En concret ens visitarà l’Eduard Marimon Vall, llicenciat en Ciències Químiques per la URV, membre de la Xarxa d'Observadors Meteorològics del Servei Meteorològic de Catalunya i President de Meteoprades Associació.

  Marimon parlarà de la meteorologia i, en concret, sobre Meteoprades i la seva xarxa d’estacions meteorològiques. L’orografia de les Muntanyes de Prades afavoreix que hi hagi diferents comportaments meteorològics en un mateix moment. En aquest context, la xarxa d’estacions de Meteoprades actua com a complement necessari per a quantificar aquesta variabilitat. En aquesta xerrada es mostraran algunes peculiaritats d’aquesta diversitat
  meteorològica que, apart de justificar la creació de la xarxa, quantifiquen el que per tradició i experiència pròpia la gent del territori coneixen des de fa dècades.

  Meteoprades és una associació sense ànim de lucre amb seu a Prades fundada l’any 2010 amb l’ objectiu d’estudiar el clima de les Muntanyes de Prades i la seva relació amb el medi natural i rural. Actualment formen part de Meteoprades persones amb diferents inquietuds; observadors meteorològics, bombers voluntaris, pagesos, que dediquen part del seu temps lliure a portar endavant aquest projecte.

  En els últims set anys han anat instal·lant estacions meteorològiques per tot el territori i actualment la xarxa disposa ja de 24 estacions i 21 webcams. Ara mateix ja n’hi ha d’altres de projectades. Tot i no estar vinculada a cap institució pública, Meteoprades ha rebut el suport de diferents ajuntaments, entitats, empreses i particulars.

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français