Visita guiada a Sarral, activitat gratuïta

print pdf
General - Visites guiades
 • Calendari: 6/3/2016 11:45h - 13:00h
 • Localització: Des de la Plaça de l’Església de Sarral

  Ruta turística al timpà romànic, carrer dels Jueus i la Cooperativa Vinícola de Sarral.

  La visita donarà el tret de sortida des de la Plaça de l’Església, on es realitzarà una ruta guiada al timpà romànic situat a l’interior de l’Església de Santa Maria que s’ha datat a finals del segle XIII. Aquest timpà és una peça arquitectònica curiosa, que va trigar a ser descoberta i que en la seva darrera restauració l’any 2003 s’hi van trobar restes de la seva policromia original. Durant la Fira 2015 ja es van realitzar algunes visites guiades al timpà que van tenir una gran acollida.

  Després de conèixer tots els detalls sobre aquesta escultura tan estimada pel municipi, la ruta anirà uns metres més enllà fins el carrer dels Jueus. Aquest formaria part de la petita comunitat jueva de Sarral durant l’època medieval, ja que cognoms jueus com Astruch, Perfeyt o Portell apareixen en diferents documents dels segles XIII i XIV. Aquest carrer destaca per ser un dels més estrets de l’estat, amb menys de 60 centímetres d’amplada i que serveix per comunicar la Plaça de l’Església amb el carrer Major.

  Per tal d'impulsar un dels motors del municipi, el vi, la visita d’aquest diumenge, que tindrà una durada aproximada d’una hora, finalitzarà a la Cooperativa Vinícola de Sarral.

  Amb aquestes visites guiades gratuïtes, Sarral vol unir el seu atractiu patrimonial i vinícola per tal d’augmentar la presència turística al municipi.

  Per més informació i reserves de les visites, el punt de contacte és el correu electrònic viusarral@gmail.com i el telèfon 977 89 00 10.
  Menu

  Menú principal

  Llengües