Visita guiada gratuïta a Sarral amb tast de vins

print pdf
General - Visites guiades
 • Calendari: 6/8/2016 11:00h - 13:00h
 • Localització: Plaça de l'Església de Sarral

  Es farà una ruta turística al nucli antic de Sarral i a la Cooperativa Vinícola de Sarral

  Tal com s’anunciava fa unes setmanes, l’Ajuntament de Sarral està treballant en l’impuls turístic del municipi. Una de les iniciatives on s’ha treballat és en el blog turístic https://viusarral.wordpress.com/. És per això que també s’han incentivat les visites guiades, una de les quals tindrà lloc aquest dissabte 6 d’agost.

  La visita d’aquest dissabte 6 d’agost, donarà el tret de sortida a les 11h del matí a la Plaça de l’Església, on es realitzarà una ruta guiada al timpà romànic situat a l’interior de l’Església de Santa Maria que s’ha datat a finals del segle XIII. Aquest timpà és una peça arquitectònica curiosa, que va trigar a ser descoberta i que en la seva darrera restauració l’any 2003 s’hi van trobar restes de la seva policromia original. Abans d’avançar en el recorregut però, també es donaran unes breus pinzellades sobre la façana de l’Església de Santa Maria i el seu campanar.

  Després de conèixer tots els detalls sobre aquesta escultura tan estimada pel municipi, la ruta anirà uns metres més enllà fins el carrer dels Jueus. Aquest formaria part de la petita comunitat jueva de Sarral durant l’època medieval, ja que cognoms jueus com Astruch, Perfeyt o Portell apareixen en diferents documents dels segles XIII i XIV. Aquest carrer destaca per ser un dels més estrets de l’estat, amb menys de 60 centímetres d’amplada i que serveix per comunicar la Plaça de l’Església amb el carrer Major.

  Per tal d'impulsar un dels motors del municipi, el vi, la visita d’aquest dissabte, que tindrà una durada aproximada d’una hora, finalitzarà a la Cooperativa Vinícola de Sarral, on es farà una visita de les instal·lacions i un tast de vins.

  Amb aquestes visites guiades gratuïtes, Sarral vol unir el seu atractiu patrimonial i vinícola per tal d’augmentar la presència turística al municipi. Per més informació i reserves de les visites, el punt de contacte és el correu electrònic viusarral@gmail.com i el telèfon 977 89 00 10 // 658 230 487. Les reserves també es poden fer personalment a l’Ajuntament de Sarral.

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français