Una forquilla - Museu Particular

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 3/2/2021 - 28/2/2021
 • Localització: Museu de la Vida Rural, l'Espluga de Francolí

  Cada mes un petit objecte per reflexionar i una gran història per descobrir amb Museu Particular 

  El Museu Particular és una iniciativa que vol donar a conèixer el patrimoni etnològic associat a objectes quotidians com per exemple una forquilla, una llauna de conserva o un tampó. Es tracta de la primera edició del projecte i des d’aquest febrer i durant cada mes, a la vitrina de la façana del MVR, a l’Espluga de Francolí, s’hi exposarà un d’aquests objectes que donarà peu a descobrir l’origen i les històries que amaguen. L’entorn virtual serà l’espai on es farà la divulgació.

  A través de les xarxes socials del Museu Particular (Twitter i Instagram @MuseuParticular) es difondran els continguts temàtics i les reflexions al voltant de les peces exposades. També cada mes l’MVR publicarà un article relacionat amb l’objecte protagonista a la seva pàgina web. D’aquesta manera, es vol posar en valor i divulgar aquest patrimoni col·lectiu i quotidià que qualsevol pot trobar a casa. L’objectiu és explicar l’origen de les peces, la seva història i les curiositats que l’envolten, així com generar un debat sobre qüestions molt més àmplies i contemporànies com el feminisme, el despoblament rural o la globalització.

  La proposta del Museu Particular reforça el vessant etnològic del Museu de la Vida Rural, tot preservant la memòria i posa sobre la taula processos de transformació social des del món rural.

  En total, onze objectes, un per a cada mes, seran els protagonistes d’aquesta primera edició del Museu Particular. La proposta és una iniciativa dels historiadors i museòlegs Àlex Rebollo i Anna Maria Andevert, amb el suport del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla.

  Text extret de la noticia al Nova Conca

  +INFO: 

  Web: https://mparticular.wordpress.com/