Terrània: Festival Internacional de Ceràmica a Montblanc

print pdf
General - Artesania
 • Calendari: 23/9/2016 - 25/9/2016
 • Localització: Antiga església i claustre de Sant Francesc de Montblanc
  L'any 2003 es va fer realitat la proposta de ceramistes locals a l'Ajuntament de realitzar un Festival Internacional de Ceràmica a Montblanc.
   
  Terrània es presentava com un esdeveniment pioner a Catalunya i en la seva primera edició va aconseguir ser tot un èxit gràcies a la qualitat de l'obra exposada i al nombrós públic assistent.
   
  Un dels objectius de Terrània és la descoberta de la ceràmica artística i decorativa, un tipus de ceràmica encara desconeguda en aquest país ja que quan es parla de ceràmica normalment es relaciona amb la ceràmica tradicional (utensilis de la llar i del transport entre altres). Per aquest motiu aquest Festival intenta apropar aquest tipus ceràmica al públic visitant mitjançant l'exposició d'obres de gran qualitat, les demostracions tècniques de torn, modelat i rakú, i la cocció de peces en un espectacular espectacle experimental.
   
  El nom de Terrània
   
  Aquest nom neix d'entre el grup de ceramistes de Montblanc i ràpidament és assumit per denominar el Festival.
   
  D'una banda, una clara referència a la terra com a element fonamental de la ceràmica junt amb el foc. El nom evoca l'arrelament d'aquesta activitat tradicional al territori.De l'altra, la vinculació a la Mediterrània com a mar, com a cultura i com a espai geogràfic de l'Europa Meridional.
  Menu

  Menú principal