Tallers familiars a l'Espluga de Francolí. ELS IBERS: DE L’HORT A LA TAULA

print pdf
General - Activitats de Nadal
 • Calendari: 3/1/2016 11:00h - 12:30h
 • Localització: Coves de l'Espluga de Francolí

  Les Coves de l’Espluga de Francolí proposen pel diumenge dia 3 de gener una activitat per a tota la família. ELS IBERS: DE L’HORT A LA TAULA. Es tracta d’un taller pràctic i un dinar opcional perquè el visitant faci una immersió en la cultura ibèrica a través dels aliments, on es podrà tocar, degustar i experimentar amb els diferents cereals ibers, els llegums utilitzats i les eines, utillatges i diferents objectes relacionats amb la cultura dels ibers.

  Aquesta és una col·laboració entre les Coves de l’Espluga i el Grup de Recerca del Seminari de Protohistòria i Arqueologia, vinculat al Departament d’Història Antiga de la Universitat Rovira i Virgili, gràcies a un conveni signat l’any 2012, a través del qual ja s’han fet altres treballs.

  Els tallers es duran a terme a l’interior de la Cabana gran de les Coves de l’Espluga el dia 3 de gener en dos horaris, les 11.00h i les 12.30h. Els taller els podran fer pares/mares i fills conjuntament amb diverses activitats, com mòlta de cereals amb un molí de vaivé per l’obtenció de farina, elaboració de pa i un plat ibèric amb llegums, degustació de cervesa amb mel, entre d’altres. El preu del taller serà de 4.70€ per persona i la durada 1.30h aproximadament.

  Els tallers podran anar acompanyats d’un dinar, opcional, a diferents restaurants de l’Espluga (Art, Simó de Palau i Fonda l’Ocell Francolí). L’alimentació quotidiana dels ibers es basava amb carns, llegums, verdures i peix amb salaons. A partir de les restes arqueològiques trobades en els jaciments ibèrics, s’ha elaborat aquest menú que els 4 restaurants oferiran a un preu de 22€ els adults (12€ menú infantil) i constarà de:

   

  Crema de llegums
  Amanida ibèrica de garum, amb salaons i embotits
  Graellada de carns amb carxofa a la brasa macerats amb herbes aromàtiques
  Assortiment de fruita fresca i fruits secs
  Mató i mel
  Pa de blat o d'espelta
  Vi negre o cervesa elaborada a l'estil iber
  Xarrup d'aiguamel

   

  Per informació i inscripcions cal trucar a l’Oficina de Turisme de  l’Espluga de Francolí 977871220 o bé enviant un correu electrònic a fontmajor@covesdelespluga.info o turisme@esplugadefrancoli.cat

  Menu

  Menú principal

  Llengües