Taller per aprendre a fer una farmaciola natural a l'Espluga de Francolí

print pdf
General - Tallers
  • Calendari: 15/4/2016 18:00h - 19:30h
  • Localització: Sala Llucià Navarro del Casal de l’Espluga de Francolí

    Vols aprendre a fer-te els teus propis remeis a base de plantes?

    L’Oficina Jove de la Conca de Barberà  en col•laboració amb els ajuntaments de l’Espluga de Francolí, Montblanc i Santa Coloma de Queralt organitzen un taller per aprendre a fer  una farmaciola natural.

    Durant el taller, els participants podran aprendre a conèixer les plantes aromàtiques, pròpies del nostre entorn , i estudiar les seves propietats i usos més comuns. La descoberta del món de les plantes aromàtiques es fa a partir de dinàmiques lúdiques, tant per la identificació com per l’elaboració de senzills remeis casolans i preparats naturals. Gràcies als mètodes d’extracció tradicionals dels principis actius de les plantes s’elaboraran diferents fito-preparats per a la nostra farmaciola natural. Així doncs, els participants coneixeran quins ingredients i quins productes haurien de formar part d’una farmaciola natural actual. Adquiriran uns coneixements bàsics de plantes medicinals i productes naturals que ens ofereix la naturalesa, i aprendran a utilitzar-los de manera diferent. I finalment, recuperaran la farmaciola de les àvies que, mitjançant la transmissió oral, anava passant de generació en generació, i que amb l’arribada de l’era moderna aquests remeis tradicionals pràcticament han desaparegut de les llars.

    Les inscripcions són gratuïtes i limitades.  Es podran realitzar a l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, per correu electrònic a joventut@concadebarbera.cat , a través del whatsapp 689586361, del codi QR o de l'enllaç següent FORMULARI D'INSCRIPCIÓ