Setmana de la ciència a la Fassina Balanyà

print pdf
General - Acitivitats culturals
 • Calendari: 9/11/2019 - 10/11/2019
 • Localització: Fassina Balanyà de l'Espluga de Francolí

  La Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí participa a la Setmana de la Ciència fent jornada de portes obertes els dies 9 i 10 de novembre 

  El dissabte 9 i el diumenge 10 de novembre la visita a les instal•lacions serà gratuïta per a tothom en el seu horari habitual: dissabte de 10.30h a 13.30h i de 16.00h a 18.00h i diumenge de 10.30h a 13.30h

  La Fassina Balanyà de l’Espluga participarà a la 24a Setmana de la Ciència, que és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació que proposa diverses activitats de divulgació científica arreu del nostre territori, com per exemple jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics, etc. En el cas del Museu de la Fassina Balanyà de l’Espluga s’hi participarà un any més amb dues jornades de portes obertes els dies 9 i 10 de novembre, en l’horari habitual d’aquest museu. 

  Durant el recorregut pel Museu de la Fassina Balanyà, l’antiga fàbrica d’aiguardent, el visitant podrà conèixer el funcionament d’una destil•leria del segle XIX on descobrirà quins eren els processos productius per obtenir alcohol i els seus derivats, les eines i la maquinària que s’utilitzaven. El visitant també copsarà la importància que va tenir la producció d’aiguardent en la revolució industrial a Catalunya, que va permetre un desenvolupament accelerat del teixit industrial a través d’un audiovisual. 

  La visita per la Fassina Balanyà s’acabarà amb una destil•lació en directe i una degustació de licors i aiguardents. A més, hi ha la possibilitat de comprar aquests licors artesans amb el nom “Esperit de Fassina” a la mateixa oficina de recepció.

  El Museu Fassina Balanyà forma part de la Xarxa de Museus industrials de Catalunya (STmNACTEC - Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya). El Museu té obertes les seves portes des del desembre del 2009.

  Setmana de la Ciència 2019 
  La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i proposa moltes activitats de divulgació científica arreu del nostre territori. Els temes centrals de la 24a Setmana de la Ciència són, d’una banda, la taula periòdica, en motiu de l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics, i, de l’altra, diferents persones que han estat referents als respectius camps de coneixement com ara l’ecòleg Ramon Margalef, de qui enguany es commemora el centenari del seu naixement; l’enginyer i inventor Narcís Monturiol, en motiu del bicentenari del seu naixement; Margaret Hamilton, qui va liderar el desenvolupament del programari de navegació on-board per al Programa Espacial Apollo, en motiu del 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna; i el polifacètic Leonardo da Vinci, en commemoració dels 500 anys de la seva mort.

  Menu

  Menú principal

  Formulari de cerca

  Llengües