Ruta teatralitzada per conèixer la cacera de Bruixes a Montblanc l’any 1548

print pdf
General - activitats cultura
 • Calendari: 4/11/2017 18:00h - 21:00h
 • Localització: Pl. Sant Francesc de Montblanc

  El pròxim dissabte 4 de novembre el Museu de la Conca de Barberà us proposa una ruta teatralitzada per conèixer la cacera de Bruixes a Montblanc l’any 1548.

  A través de la col·laboració i dinamització d’Ans Educació s’explica un episodi poc conegut pels vilatans de la zona: recuperar aquell episodi on l’inquisidor, Francisco Vaca, va venir des de Valladolid per a seguir la pista i analitzar les accions del caçador de Bruixes Joan Malet qui havia deixat la vila de Montblanc dessolada.

  Tal era la magnitud social de les accions de Joan Malet, que la mateixa Inquisició es va inquietar al veure que hi havia una persona jutjant a dones en nom de Déu. Una vegada va arribar Francisco Vaca, la situació per Malet va canviar radicalment…

  A través d’una ruta urbana i teatralitzada d’uns 50 minuts de duració, es dona vida a aquest episodi amagat a les nostres terres, posant a lloc tant el paper de la Inquisició com el de les elits locals i la societat d’aquella època en transició.

  Aquesta ruta compta amb la gran ajuda del conjunt monumental de Montblanc, on sota les seves muralles, esglésies i carrers ambientem una història molt atractiva per a famílies, joves i adults.

  Les persones i famílies que ho desitgin poden fer la seva reserva al correu info@mccb.cat o per telèfon al 977 860 349. La ruta manté un preu popular de 3€ i està recomanada per a tots els públics.

  Les famílies que ho desitgin poden completar la ruta amb Safrània que es realitza a la capital de la Conca durant aquest cap de setmana.

  Els horaris són 18.00 i 19.00h.

  L’inici de la ruta és a la plaça de Sant Francesc.

  Teniu més informació a http://anseducacio.cat/portfolio/bruixesmontblanc/

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français