Ruta teatralitzada per conèixer la cacera de Bruixes a Montblanc l’any 1548

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 21/10/2017 19:00h - 22:30h
 • Localització: Montblanc

  El pròxim dissabte 21 d’octubre el Museu de la Conca de Barberà us proposa una ruta teatralitzada per conèixer la cacera de Bruixes a Montblanc l’any 1548.

  A través de la col·laboració i dinamització d’Ans Educació s’explica un episodi poc conegut pels vilatans de la zona: recuperar aquell episodi on l’inquisidor, Francisco Vaca, va venir des de Valladolid per a seguir la pista i analitzar les accions del caçador de Bruixes Joan Malet qui havia deixat la vila de Montblanc dessolada.

  Tal era la magnitud social de les accions de Joan Malet, que la mateixa Inquisició es va inquietar al veure que hi havia una persona jutjant a dones en nom de Déu. Una vegada va arribar Francisco Vaca, la situació per Malet va canviar radicalment…

  A través d’una ruta urbana i teatralitzada d’uns 50 minuts de duració, es dona vida aquest episodi amagat a les nostres terres, posant a lloc tant el paper de la Inquisició com el de les elits locals i la societat d’aquella època en transició.

  Aquesta ruta compta amb la gran ajuda del conjunt monumental de Montblanc, on sota les seves muralles, esglésies i carrers ambientem una història molt atractiva per a famílies, joves i adults.

  Les persones i famílies que ho desitgin poden fer la seva reserva al correu info@mccb.cat. La ruta manté un preu popular de 3€ i està recomanada per tots els públics.

  Les famílies que ho desitgin podem completar la ruta amb el festival Clickània que es realitza a la capital de la Conca durant aquest dissabte.

  Els horaris són 19.00 i 20.15h.

  Teniu més informació a http://anseducacio.cat/portfolio/bruixesmontblanc/