Recorregut pel riu Milans comentat a Vimbodí - CANVI DE DATA

print pdf
General - Ecoturisme
 • Calendari: 26/1/2020 9:00h - 12:00h
 • Localització: Plaça Major de Vimbodí (Vimbodí i Poblet)

  Dins els actes de Festa Major d’hivern de Vimbodí i Poblet.

  L’Ajuntament de Vimbodí i Poblet organitza amb la col·laboració de l’Associació Esportiva Caminades Creu del Codoç de Vimbodí i Poblet, un recorregut per la llera del riu Milans per a entendre les afectacions provocades al nostre municipi durant la riuada del 22 d’octubre de 2019. Aquesta activitat es guiada i coordinada pels membres de l’Associació Caminades Vimbodí i compta amb la col·laboració i els comentaris del director de Drac Actiu (empresa afectada per la riuada), Gonzalo Gil;  del naturalista, Manel Martinez; de l’arquitecta tècnica, Montse Palau; i dels naturalistes, Pitu Amigó i Eva Rodellas.

  L’activitat té una durada entre 1 h i mitja i 2 h aproximadament. El punt de sortida i arribada és des de la Plaça Major de Vimbodí.  Es programaran diferents grups segons el nombre d'inscrits i per ordre d'inscripció amb intervals de 20 minuts. El primer grup sortirà a les 9h. La ruta té una distància aproximada de 4  km. Hi haurà algun tram que es circularà per carretera i un tram que es caminarà per la llera del riu Milans. Durant el recorregut, es faran diferents parades en diferents punts on s'explicarà la importància dels boscos, la vegetació i fauna de ribera, l'aprofitament humà del riu, la construcció de ponts i infraestructures entorn al riu,... pels col.laboradors abans esmentats.

  Per participar cal dur calçat adequat. Hi pot participar qualsevol persona a partir dels 7 anys. Els menors d’edat hauran d’anar acompanyats d’un adult.

  INSCRIPCIONS TANCADES. Consultar al Facebook: @caminadesvimbodi

  L’activitat finalitzarà amb una xocolatada per a tots els assistents a càrrec de l’Associació Esportiva Caminades Creu del Codoç de Vimbodí i Poblet.

   

  Acte previ

  El dissabte 18 de gener a les 17.45h al Teatre Foment de Vimbodí tindrà lloc la presentació de l’activitat i també la intervenció del director de Drac Actiu (empresa afectada per la riuadada), Gonzalo Gil i del sotsinspector del cos de Bombers de la Generalitat, Jordi Castellví, on es parlarà sobre el per què de la riuada i sobre el canvi climàtic.

   

  Agraïments

  L’Ajuntament de Vimbodí i Poblet i l’Associació Esportiva Caminades Creu del Codoç de Vimbodí i Poblet agraeixen la col·laboració dels comentaristes Gonzalo Gil, Manel Martinez, Montse Palau i Pitu Amigó; i a la col·laboració de l’Elvira i José Luís Goitisolo dels apartaments turístics del Molí del Salt, a Jordi Castellví, a Miquel Trullols, i a l’equip Riuada Francolí.

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français