Presentació del llibre "El guardià de les trufes" de Fèlix Edo a l'Espluga de Francolí

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 11/11/2016 19:00h - 20:30h
 • Localització: Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí

  El guardià de les trufes, de Fèlix Edo, és el nou llibre de la col·lecció Museu Vida Rural, d’Editorial Barcino. Després de Marges, de Roger Vilà, aquesta és la segona novel·la d’una col·lecció que pretén oferir títols d’interès etnogràfic i literari, que reflexionin sobre el món rural i diversos temes que s’hi relacionen.

  La presentació serà al museu, a l’Espluga de Francolí, divendres 11 de novembre, a les set de la tarda, a càrrec de Jordi Llavina, director de la col·lecció, i de l’autor, Fèlix Edo.

  En Leovigild ha desertat de l’exèrcit, durant la Guerra Civil, amb l’objectiu de tornar a casa. En un altre temps, en Lluís i la seva família, tots ells masovers del mas de Forès, viuen i treballen al compàs de les estacions i en contacte amb la terra i les seves entranyes, sense poder restar aliens a les violències que els ha tocat viure. I encara en un altre temps, un dels últims habitants d’un món en extinció conviu amb l’amarga consciència d’aquest final.

  La novel·la recrea l’ambient familiar de la generació de masovers, amb la descripció minuciosa d’escenes rurals que van des del rastreig de tòfones a la matança del porc. Una vida quotidiana que no es pot deslligar dels moments històrics viscuts, que en la novel·la adquireixen una rellevant reivindicació de memòria històrica i justícia.

  Fèlix Edo Tena (Vilafranca dels Ports, 1981) és professor en un institut públic. Escriu de literatura, música i cinema en revistes com Debats, Serra d’Or o La Nau, en el diari digital Núvol i el blog LEC (Lectures en comú). El guardià de les trufes és la seva primera novel·la, dedicada als seus pares, tots dos masovers d’un món rural extingit.

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français