Presentació del catàleg de la pagesia i artesania alimentària de la Conca de Barberà

print pdf
General - Gastronomia
 • Calendari: 22/7/2020 19:00h - 20:30h
 • Localització: Museu de la Vida Rural, l'Espluga de Francolí

  El Museu de la Vida Rural acull, el dimecres 22 de juliol a les 19 h, la presentació del catàleg «La pagesia i el paisatge ens alimenten. Catàleg de la pagesia i artesania alimentària de la Conca de Barberà» produït pel Consell Comarcal de Conca de Barberà i la cooperativa L’Aresta.

  L’acte es farà atenent als protocols de seguretat i prevenció adoptats per l’organització davant la COVID-19. Per aquest motiu, l’aforament és limitat i és necessari realitzar inscripció prèvia en línia o trucant al telèfon 977 87 05 76.

  INSCRIPCIÓhttps://www.eventbrite.es/e/entradas-presentacio-del-cataleg-de-pagesia-i-artesania-alimentaria-113605996594

  Catàleg de la pagesia i artesania alimentària de la Conca de Barberà

  La Conca de Barberà gaudeix d’un patrimoni gastronòmic extraordinari, es produeixen i elaboren una gran diversitat d’aliments de qualitat, i s’organitzen un amplíssim ventall de fires, rutes i esdeveniments entorn d’aquests productes. Aquest catàleg té com a principal objectiu el fet de posar en valor aquests productes i sobretot visibilitzar les persones que els produeixen i elaboren: la pagesia i l’artesania agroalimentària. Són ells i elles els que transformen el nostre paisatge en sabors, olors i nutrients que ens alimenten dia a dia.

  Al llarg del confinament causat pel Covid 19, la pagesia i l’artesania alimentària han estat treballant de valent per donar resposta i abastir la població a través dels circuits curts de comercialització. S’ha posat de relleu, un cop més, que la pagesia és un actor imprescindible per la nostra societat i que assumeix la tasca d’alimentar-nos amb productes locals i de qualitat.

  També mantenen vius els oficis lligats a la terra i la cultura agrària, i custodien el paisatge, els sabers tradicionals i el patrimoni agroalimentari que ens ha estat donat per les generacions anteriors. Generacions que han gestionat i modelat la comarca i representen una forma de viure i de fer estretament vinculada al territori.

  L’objectiu d’aquest catàleg és promoure el producte local i reforçar un model productiu de proximitat, sostenible i respectuós amb l’entorn, per afavorir els circuits curts i la venda directa que conformen xarxes de suport mutu, tan necessàries per enfrontar els reptes actuals i futurs.

   

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français