Presentació de Pilot Matrix CULTURA 2050 [en directe pel canal de Youtube]

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 16/12/2020 17:30h - 19:00h
 • Localització: Museu de la Vida Rural, l'Espluga de Francolí

  Transmissions livestream @MuseuVidaRural de la @FundacioCarulla
   

  El projecte pilot Matrix CULTURA|2050 planteja articular la relació entre cultura, innovació i desenvolupament sostenible des d’iniciatives culturals i locals, proposant en un primer període la realització d’un pilot.

  Aquest pilot ens ha de poder donar les claus i l’antecedent que ens permeti anar mostrant el rol de la cultura per als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 i al mateix temps focalitzar la pròpia sostenibilitat de la cultura.

  La clau de treball és mostrar com iniciatives artístiques, culturals i locals poden transmetre les seves pràctiques i el seu coneixement, en primer lloc, a partir de l’ús dels mitjans de vídeo livestream i tecnologies connectades i, en segon lloc, des dels valors que aporten les diferents diversitats: biodiversitat, diversitat cultural, cronodiversitat (la relació de la societat amb la tecnologia i els diferents ritmes vitals) i diversitat lingüística.

  El punt de partida per al pilot és el Jardí Etnobotànic del Museu de la Vida Rural, juntament amb la noció d’una futura “ultra-ciutat” que és al mateix temps rural, connectada, urbana, intel·ligent i biodiversa. Aquest tema evoca una reconfiguració potencial de la relació entre entorns urbans i rurals.

  Matrix CULTURA|2050 és un projecte impulsat per l’associació cultural Livemedia i es desenvolupa al Museu de la Vida Rural, al Museu de la Garrotxa – Institut de Cultura d’Olot i al Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona.

  A partir del 20 de novembre totes les activitats es restransmetran en directe des del compte de Twitter de Livemedia i des del compte del Museu de la Vida Rural. La presentació del projecte es farà el 16 de desembre de forma presencial i amb transmissió en directe des del canal de YouTube del Museu.

  Matrix CULTURA|2050 rep el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

  Dimecres 16 de desembre de 17.30 a 19 h

  Presentació de Matrix CULTURA|2050 i del pilot que es realitza al Museu de la Vida Rural amb la col·laboració d’Els Corremarges i l’Aresta Cooperativa. Taula de diàleg amb organitzacions convidades.

  Acte presencial amb transmissió en directe des del canal de YouTube del Museu de la Vida Rural.

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français