Presentació de l'estudi de les teixedes de Catalunya i sortida al barranc del Titllar

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 7/10/2017 - 8/10/2017
 • Localització: Museu Comarcal de la Conca de Barberà de Montblanc

  Al llarg de la tardor del 2016 es va dur a terme a Montblanc els treballs forestals del projecte sobre l’estudi de les teixedes  de Catalunya, aprovat pel Comitè Life de la Comissió Europea.

  El projecte tenia l’objectiu de millorar significativament les teixedes, un hàbitat de conservació prioritari a escala europea. Per tal de millorar-les es van fer treballs silvícoles per reduir la competència i també franges per a la defensa contra el foc.

  Al Paratge de Poblet i a les Reserves de la Pena i el Titllar s’han fet actuacions al llarg d’aquests últims dos anys. En el terme de Montblanc, el Centre d’Història Natural de la Conca de Barberà, tutelat pel PNIN de Poblet, va localitzar diferents teixedes i, mitjançant acords de custòdia amb diferents propietaris, es van fer els treballs forestals a la zona coneguda com l’Obaga de la Vall. 

  Per tot això, el Centre d’Història Natural de la Conca de Barberà i l’associació Museu-Arxiu de Montblanc i Comarca amb la col·laboració del Paratge d’Interès Natural de Poblet, us convidem el proper dissabte dia 7 d’octubre a les 19.30 al Museu Comarcal on farem una conferència amb Ramon Maria Masalles, catedràtic emèrit de Botànica de la UB, i Roger Sosa, enginyer forestal i membre del CHNCB, en que s’explicarà el teix, la importància de les teixedes i els treballs fets durant la tardor 2016.

  L’endemà, diumenge 8, a les 9.00 del matí està programada una visita a les teixedes del Barranc del Titllar. Sortida a les 9 des del pàrquing de la Cooperativa de Montblanc i a les 9.15 al pàrquing del Casal de l’Espluga.

   

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français