Premi Sant Jordi i concert de Víctor García

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 9/7/2021 19:30h - 21:00h
 • Localització: Sala gran del castell dels Comtes de Santa Coloma de Queralt

  Víctor García Tur presenta l’obra L’aigua que vols

  Òmnium Cultural Conca de Barberà i Baixa Segarra organitza aquest divendres la presentació del llibre L’aigua que vols amb la presència del seu autor, Víctor Garcia Tur, darrer guanyador del Premi Sant Jordi amb aquesta novel·la.

  L’acte tindrà lloc a la sala gran del Castell de Comtes a les 19:30h i comptarà amb la presentació a càrrec del Centre de Lectura de Santa Coloma de Queralt. L’entrada a la presentació és lliure.

  EL PREMI

  El Premi Sant Jordi de novel·la és un dels més prestigiosos de la literatura catalana. Es convoca ininterrompudament des de l’any 1960, quan va agafar el relleu del Premi Joanot Martorell. En el seu palmarès hi trobem noms com Mercè Rodoreda, Manuel de Pedrolo, Pere Calders, Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig, Jaume Cabré o Baltasar Porce.

  Creat i atorgat per Òmnium Cultural, el premi s’entrega durant la Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes, el mes de desembre i té una dotació de 60.000 euros.

  VÍCTOR GARCÍA TUR

  Barcelona, 1981. És autor del recull de contes Twistanschauung (2009), premi Documenta, i de les novel·les Els ocells (2016) i Els romanents (2018), guanyadores dels premis Marian Vayreda i Just M. Casero, respectivament. Ha publicat els seus relats en diferents antologies com Veus de la nova narrativa catalana (Empúries, 2010), Black Pulp Box (Aristas Martínez, 2012), Els caus secrets (Editorial Moll, 2013) o Riplay (Adriana Hidalgo Editora, 2015). El 2019 va guanyar el Premi Mercè Rodoreda de contes pel volum El país dels cecs (Proa). En col·laboració amb Emily McBride, ha publicat Misanderstunding (New Niu Press, 2014) i Afterword (2015). És professor de l’escola Bloom de literatura i de disseny a l'Escola Eina. 

  L'aigua que vols

  Marie Tremblaypierre no ha volgut celebrar els 70 ni els 75, però ha decidit reunir la família i els amics en el seu 76è aniversari. Durant el cap de setmana, al xalet del llac d’un poblet perdut del Quebec hi van arribant els fills de la Marie: la Laura, l’Anne-Sophie, l’Hélène i el JP, i els nets. És el xalet de la infantesa, on passaven els estius, nedant a l’aigua tèrbola i freda, descobrint el món i descobrint-se els uns als altres. Ara estan a la cinquantena, però a la casa del llac tornen a ser els infants dependents d’una mare amb massa caràcter. “Era el poder màgic del xalet? Arrencar-te quaranta anys i deixar-te indefensa, feta una criatura?”. Un món que està a punt de desaparèixer. A L’aigua que vols Víctor García Tur reflexiona sobre la família, la memòria, la mort, la llengua i la identitat en una història ambientada al Quebec dels anys del referèndum per la independència, on s’enfronten dues cultures i dues llengües. Una novel·la que el jurat del Premi Sant Jordi de Novel·la ha escollit "per tractar-se d'una obra amb estructura circular brillant, per la bona caracterització dels personatges, pel joc de símbols que enriqueixen l'univers narratiu, pel joc de veus i per l'aposta formal al servei d'un tema complex." 

  QUÈ HA DIT EL JURAT?

  Se’l guardona perquè es tracta d'una obra amb estructura circular brillant, per la bona caracterització dels personatges, pel joc de símbols que enriqueixen l'univers narratiu, pel joc de veus i per l'aposta formal al servei d'un tema complex. 

  Més informació: Dani Gros - 678852467 - concadebarbera@omnium.cat | dgros@omnium.cat

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français