Nits d'Estiu 2017 a Montblanc

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 19/7/2017 20:30h - 25/8/2017 23:45h
 • Localització: Montblanc

  Del 19 de juliol al 25 d'agost s'han programat un total de catorze actes

  Avui dilluns 17 de juliol la sala de plens de l'Ajuntament de Montblanc ha acollit la presentació de la programació del cicle cultural Nits d'Estiu, que ha anat a càrrec de Jordi Albalat, regidor de Cultura del consistori montblanquí. Catorze actes conformen el cartell de l'edició d'aquest any, que tindrà el seu inici aquest dimecres, 19 de juliol, i acabarà el dia 25 d'agost.

  La primera activitat, tal com hem dit anteriorment, tindrà lloc aquest dimecres 19 de juliol, a dos quarts de 9 del vespre. L'Antic Hospital de Santa Magdalena serà la seu d'un concert de piano protagonitzat pel barceloní Melani Mestre, reconegut per la crítica internacional com un dels pianistes i directors d'orquestra més prestigiosos a nivell mundial. L'entrada al recital té un preu de 5 euros i s'inclou dins la programació, també, del Salou Music Festival.

  El mateix festival musical de Salou ha programat una altra actuació a la nostra vila. L'Antic Hospital de Santa Magdalena acollirà el dia 2 d'agost, a dos quarts de 9 del vespre, un concert de guitarra protagonitzat per José Galeote i José Isidoro Ramos. El preu de l'entrada és de 5 euros.

  El divendres 21 de juliol, a les deu de la nit, el claustre de Sant Francesc rebrà el projecte “Liceu a la fresca”, una iniciativa que es va iniciar l'any passat amb molt d'èxit i que consisteix en la retransmissió d'una òpera des de l'emblemàtic edifici de la Rambla de Barcelona. L'obra escollida per a aquest any és “Il Trovatore” de Giuseppe Verdi, i es podrà veure gràcies a la coproducció de Televisió de Catalunya, que cedirà el senyal a tot el territori català.

  La sardana tindrà un gran protagonisme en les Nits d'Estiu 2017, ja que s'han programat un total de quatre ballades, que es realitzaran els dies 21 i 28 de juliol i 18 i 25 d'agost a la plaça Major.

  El 28 de juliol tindrà lloc al claustre de Sant Francesc, a les 10 de la nit, la representació de l'obra teatral “Els darrers dies de la Catalunya Republicana”, protagonitzada per l'actor Jordi Hervàs, i que compta amb la col·laboració del violoncel·lista igualadí Edmon Bosch. “Els darrers dies de la Catalunya Republicana” és la narració verídica dels dies dramàtics viscuts per l'escriptor i polític Antoni Rovira i Virgili quan entra en fase culminant l'ofensiva final de Franco contra Catalunya. El polític explica en primera persona el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. El preu de l'entrada és de 5 euros si es compra de manera anticipada, i de 10 euros a la taquilla.

  Durant tot el dia 29 de juliol, pels carrers i places de Montblanc, tindrà lloc la tercera edició de la Jam poètica dels Països Catalans, en què participaran poetes de tot el territori de parla catalana.

  El 3 d'agost, a les 10 de la nit, el Teatre Cinema del Casal Montblanquí acollirà l'actuació del jove mag reusenc Albert, que es caracteritza per espectacles de màgia musical amb grans il·lusions, una de les disciplines més espectaculars i admirades de la màgia. El mag Albert ha guanyat diversos premis de joves mags i de joves talents i va rebre un reconeixement artístic, l'any 2015, al quart Festival de Màgia i Circ de Catalunya.

  El 10 d'agost arriba el plat fort de les Nits d'Estiu 2017. El claustre de Sant Francesc serà l'escenari, a les 10 de la nit, del concert de la cantant penedesenca Marina Rossell, que presentarà a la nostra vila el seu darrer treball discogràfic, “Cançons de la resistència”. Un disc contra la guerra, i en què s'inclouen cançons que han mogut el món, plenes d'amor i d'emoció, i que compta amb la participació dels Manel, Enric Montefusco (Standstill) i Paco Ibáñez, i amb la col·laboració de l'associació Amical de Ravensbrück. El preu de l'entrada és de 10 euros (anticipada) i 15 euros (taquilla).

  El 14 d'agost s'ha programat un acte tradicional per a aquesta data, el Wine & Music, i el 17 d'agost hi haurà una sessió de cinema a l'aire lliure.

  Finalment, el claustre de Sant Francesc acollirà un concert amb dos músics montblanquins, Marc Cubero i Xavi Nuez. Marc Cubero, actualment, és teclista al grup Vivèrrids. Per la seva part, Xavi Nuez ja ha tret al mercat el seu primer treball discogràfic, anomenat “Historias varias”. Abans d'iniciar la seva carrera en solitari, va ser el cantant de les formacions Akoso i The Sick Side.

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français