Mutare SOS: la nova societat cultural (en Streaming)

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 28/5/2020 - 9/6/2020
 • Localització: Museu de la Vida Rural, l'Espluga de Francolí

  Mutare és un espai de diàleg, reflexió i acció sobre com la cultura transforma la societat. És un espai de cocreació, d’intel·ligència col·lectiva, que proposa continguts i eines per fer que els projectes culturals i educatius incrementin la seva capacitat de millorar la vida de les persones.

  Mutare és la nostra aposta per transformar la societat des de la cultura i les arts. Perquè la cultura ens fa persones més crítiques i lliures, perquè genera oportunitats i perquè ofereix respostes creatives als reptes actuals.

   

  28/05: Museus i transformació educativa: el nou compromís amb escoles i famílies INSCRIU-TE!

  Els ponents que hi participen són Xavier López, de l'Escola Octavio Paz, i Maria Adzerias de Còdol Educació.

  Com han de ser les propostes educatives dels museus a partir d'ara? A qui s'adrecen? Com arribem als destinataris? Quin format han de tenir? Com es financen?

  02/06: Museus i transformació econòmica: cap a un model de turisme sostenible INSCRIU-TE!

  Hem de seguir pensant els museus com a producte turístic? Com és i què vol el turista cultural? Podem fer compatible l'atenció al turisme i el treball amb la comunitat local? El turisme és fonamental per la sostenibilitat econòmica dels museus però i en clau mediambiental? Preguntes que sorgeixen dels debats d'aquests dies.

  Els ponents que hi participen són Rafael López-Mónne - Geògraf, fotògraf i professor a la URV, i Gonzalo Gil - Responsable Drac Actiu i sotsdirector suport i innovació INEF Lleida.

  09/06: Museus i transformació social: quins són els nous reptes? INSCRIU-TE!

  La pandèmia ha posat de manifest la necessitat de tenir cura dels altres i la desigualtat social creixent a casa nostra. Poden els museus donar l'esquena a aquesta realitat? Com poden els nostres programes donar resposta a situacions socials com la solitud o el dol? Quina agenda tenen els museus en relació amb els objectius de desenvolupament sostenible?

  Són temes oberts en la celebració del DIM 2020. Us convidem a donar-hi resposta amb nosaltres en una sessió participativa, per repensar, cocrear i transformar el present i el futur dels museus.

  Ponents: Xavi Campos - president del Col·legi d’Educadors Socials de Catalunya (CEESC), i Roser Sanjuan - Centre d'art La Panera (Lleida).

  ****

  Preu: accès gratuït

  Inscripcions: Cal fer inscripció prèvia aquí (enllaç)

  Organitza: Fundació Carulla, Museu de la Vida Rural i Associació de Museòlegs de Catalunya 

  +INFO:

  Web: https://fundaciocarulla.cat/mutare/

   

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français