L'os de peluix - Museu Particular

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 1/12/2021 - 31/12/2021
 • Localització: Museu de la Vida Rural, l'Espluga de Francolí

  Cada mes un petit objecte per reflexionar i una gran història per descobrir amb Museu Particular 

  Desembre: l'os de peluix.

  Tendre, adorable i un clàssic de les joguines infantils. Però des de quan i per què un animal ferotge com un os ha esdevingut simpàtic per a la canalla? Mentre aneu pensant què demanareu als Reis, comencem amb el darrer objecte del Museu Particular.

  Segueix el fil...

  El Museu Particular és l'etnologia d’anar per casa. Un museu petit, de petits objectes però amb grans històries. A través de les xarxes socials del Museu Particular (Twitter i Instagram @MuseuParticular) es difonen els continguts temàtics i les reflexions al voltant de les peces exposades. També cada mes l’Museu de la Vida Rural publicarà un article relacionat amb l’objecte protagonista a la seva pàgina web. D’aquesta manera, es vol posar en valor i divulgar aquest patrimoni col·lectiu i quotidià que qualsevol pot trobar a casa. L’objectiu és explicar l’origen de les peces, la seva història i les curiositats que l’envolten, així com generar un debat sobre qüestions molt més àmplies i contemporànies com el feminisme, el despoblament rural o la globalització.

  Una iniciativa dels historiadors i museòlegs Àlex Rebollo i Anna Maria Andevert, amb el suport del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla.

  +INFO: 

  Web: https://mparticular.wordpress.com/

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français