La ruta interpretativa pel riu Francolí: el riu és viu

print pdf
General - Ecoturisme
 • Calendari: 9/7/2020 - 30/8/2020
 • Localització: Punt de trobada a les Coves de l’Espluga

  L’Espluga de Francolí estrena una ruta interpretativa pel riu després de la riuada de l’octubre de 2019

  Turisme Espluga i l’empresa Drac Actiu, una de les més afectades pels aiguats, proposen una nova activitat guiada en forma de ruta interpretativa pel Riu Francolí

  “El riu és viu” és el nom de la nova proposta de turisme actiu que l’empresa Drac Actiu i l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de l’Espluga estrenen aquest estiu. Es tracta d’una ruta circular que es fa a peu per l’entorn fluvial de l’Espluga de Francolí a la confluència dels rius Milans i Francolí. L’objectiu principal d’aquesta ruta és reflexionar i conscienciar sobre els efectes del canvi climàtic i l’impacte d’aquest en el dia a dia.


  L’activitat té una durada de 1h i 30 minuts i és apta per a tots els públics, malgrat hi ha alguns trams pedregosos i segons l’època de l’any hi pot haver fang. El preu és de 7 € pels majors de 12 anys i 5 € pels infants entre el 6 i els 12 anys. El punt de trobada serà a les Coves de l’Espluga i la sortida es farà els dissabtes a les 19.30h i els diumenges a les 9.30h, el cap de setmana de l’11 i 12 de juliol s’estrenarà aquesta activitat. Per informació i reserves cal contactar amb l’Oficina de Turisme al 977871220 o turisme@esplugadefrancoli.cat.

  Durant el recorregut de 3km es fan 8 parades interpretatives en llocs singulars que permeten entendre la relació del riu amb els habitants de la zona des de la prehistòria fins als nostres dies i també com aquesta relació ha anat variant i evolucionant al llarg del temps. Durant la ruta també es poden veure els efectes que va tenir sobre el medi natural i sobre les vides dels veïns i veïnes de l’Espluga de Francolí la riuada del 22 d’octubre del 2019.

   

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français