Jordi Savall a les Nits Musicals de la Brufaganya 2022

print pdf
Activats culturals
 • Calendari: 6/8/2022 22:00h - 23:45h
 • Localització: Sant Magí de la Brufaganya, Pontils

  Jordi Savall a les Nits Musicals de la Brufaganya 

  Actuarà el dia 6 d'agost amb Xavier Díaz Latorre

  El mestre Jordi Savall actuarà a Sant Magí durant el festival de les Nits Musicals de la Brufaganya del proper estiu. El concert es farà el dissabte 6 d’agost i serà un dels principals atractius de l’onzè festival de les Nits Musicals d’aquest any. Actuarà amb Xavier Diaz-Latorre i interpretaran Folias & Romanescas.

  Jordi Savall és una figura de primera línia en la música antiga. Als seus 80 anys continua tenint una intensa  activitat concertística amb un promig de 140 actuacions l’any pels principals auditoris i sales de concerts de tot el mon. És fundador, juntament amb Montserrat Figueras, dels grups musicals Hespèrion XXI (1974), La Capella Reial de Catalunya (1987) i Le Concert des Nations (1989) amb els que explora i crea un univers d’emocions i de bellesa, i les projecta al món i a milions d’amants de la música.

  La seva fecunda carrera musical ha estat mereixedora de les més altes distincions nacionals i internacionals, d’entre les quals cal destacar el títol de Doctor Honoris Causa de les Universitats d’Évora (Portugal), de Barcelona, de Lovaina (Bèlgica), de Basilea (Suïssa) i d’Utrecht (Països Baixos), la insígnia “Chevalier” de la Legió d’Honor de la República Francesa, el Premi Internacional de Música per la Pau del Ministeri de Cultura i Ciència de la Baixa Saxònia, la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, la Medalla d’Or al mèrit cultural de l’Ajuntament de Barcelona, el Premi europeu Helena Vaz da Silva i el prestigiós Premi Léonie Sonning, considerat el Premi Nobel de la música.

  Però Savall no oblida mai dedicar una part del seu temps al territori que li és proper.  Des de fa uns anys ha promocionat la seva música en un espai geogràfic ben conegut: primerament amb el Festival de Música Antiga de Poblet i a partir de l’any passat al Festival Jordi Savall de Santes Creus, amb la idea d’estendre les interpretacions de música antiga als indrets més emblemàtics de la Ruta del Cister.

  Si bé el concert que farà Jordi Savall a Sant Magí no està inclòs en el festival que porta el seu nom a Santes Creus, el seu esperit entra plenament en el pensament de Savall de donar suport implícit i explícit a aquelles manifestacions culturals que suposin un desenvolupament important d’un territori ple de monuments històrics importantíssims amb algunes construccions monàstiques o conventuals de gran tradició i història.

  A no tardar anunciarem la programació definitiva de les Nits Musicals 2022 que aquest any comptarà amb cinc concerts repartits en els mesos de juny, juliol, agost i setembre.

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français