FASSINEJA al Museu Fassina Balanyà [RESERVA PRÈVIA]

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 16/5/2021 10:30h - 12:00h
 • Localització: Museu Fassina Balanyà de l'Espluga de Francolí

  La nova visita-taller familiar permet elaborar una colònia pròpia i també descobrir com es reciclava a la Fassina Balanyà. Aquesta nova proposta es presenta en motiu del Dia Internacional de les Famílies, que se celebra el 15 de maig i el Dia Internacional dels Museus, que se celebra el 18 de maig

  Fassinejar (conjugació) (de fassina i –ejar). Acció que hom fa dins d’una fassina.

  FASSINEJA és una nova visita-taller familiar que s’ofereix al Museu Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí. Es tracta d’una visita amb una mirada diferent, destinada als infants i adolescents, on podran endinsar-se en espais restringits pel públic general i podran tocar i olorar molts productes relacionats amb l’antiga fàbrica d’aiguardent de la Fassina Balanyà. Descobriran de primera mà com funcionava l’antiga destil·leria i com es reciclava i reutilitzaven les restes del producte base de la fàbrica, que era la brisa (rapa, pell i pinyol del raïm).

  Tot seguit, per posar-ho en pràctica les famílies podran Fassinejar amb el taller d’elaboració de la seva pròpia colònia i també podran fer hidrogel. Ho faran amb fruites i herbes aromàtiques que ells mateixos hauran collit. Per elaborar les diferents aromes s’utilitzaran olis essencials, introduint-los en l’aromateràpia.

  La visita també inclou una destil·lació en directe amb un alambí de vidre, un tast de licors pels adults i un davantal de Fassineja per tots els participants.

  És una activitat dirigida a totes les edats, però recomanada a partir dels 5 anys, on tots els membres de la família, inclosos els adults, participaran de l’experiència.

  Aquesta activitat és fruit del projecte PECT - Vinya en Família de la Diputació de Tarragona on es va donar assessorament als equipaments turístics relacionats amb el món del vi per tal crear experiències dirigides al públic familiar.

  Fassineja es durà a terme per primera vegada el proper diumenge dia 16 de maig a les 10.30 h. Té un preu de 4.70€ per persona (inclou visita a la Fassina, destil·lació en directe, degustació de licors, davantal de Fassineja, taller d’elaboració de colònies i ampolleta amb la pròpia creació). L’activitat dura 1.30h i l’aforament estarà limitat a 3 grups bombolla.

  Cada família disposarà d’alcohol, glicerina, embuts, remenadors, colador, morter, medidors, un ampli ventall d’olis essencials, etc. per les seves creacions. L’activitat acabarà amb l’etiquetatge i cada participant podrà endur-se la seva pròpia elaboració a casa.

  Reserva prèvia a: tel.  977 87 12 20 o turisme@esplugadefrancoli.cat fassina.balanya@esplugadefrancoli.cat

  +INFO:

  Web: http://www.fassinabalanya.cat/

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français