Exposició temporal “Només d’anada” de Piero Sacchetto

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 18/9/2020 - 5/4/2021
 • Localització: Museu de la Vida Rural, l'Espluga de Francolí

  Les obres del pintor, filòsof de l’educació i pedagog Piero Sacchetto tracten el fet migratori a partir de les arts i la seva obra visual neix del fort impacte que li va causar la lectura del llibre Solo Andata (2014) d’Erri De Luca: un recopilatori de la poesia de l’autor on reflexiona sobre el viatge i la migració.

  Sacchetto parla de la seva casual lectura dels poemes i de l’efecte que li provoca: «el resultat va ser donar una forma a pensaments propis que no havia previst compartir. Treballar a partir d’aquest text m’ha permès veure com n’és d’interessant compartir idees i l’enriquiment que suposa». L’any 2017 presenta l’exposició amb el mateix títol que el llibre d’Erri de Luca, en què hi expressa les seves reflexions sobre la geografia, el viatge, la vida i la mort a partir de formes, colors, capes de materials sobreposades, espais plens i espais buits… Dit d’altra manera, a partir del llenguatge de la pintura, colors i materials es combinen entre ells per intentar copsar aspectes sempre presents en el fets migratoris.

  Totes les pintures de Sacchetto tenen un aspecte similar, però cadascuna és diferent i única. El “viatge aventurer” de Piero es converteix en el viatge de molts. Piero Sacchetto recrea en les seves pintures el viatge només d’anada que fan moltes persones migrants buscant un futur millor. És un viatge només d’anada, però amb moltes etapes, amb pocs somriures i molta tragèdia; però també és un viatge per a la vida, per a la salvació de l’ànima o del propi cos, o el de la família.

  Inspirat per Klimt, Kandinsky o Nolde, de l’art abstracte i simbolista de Sacchetto en resulten mapes geogràfics sentimentals que l’artista recrea com si es tractés d’una història, càlida i compartida entre el cel i la terra, entre sorres i superfícies i aigües salobroses.

  L’exposició Només d’anada, de l’artista italià Piero Sacchetto és una coproducció del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya, a Sant Adrià del Besòs. Una mostra a cura d’Eulàlia Bosch.

  +INFO:

  https://museuvidarural.cat/nomes-anada/

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français