Exposició La Vida Rústiga a l’Alguer a l'Espluga de Francolí

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 29/4/2016 - 26/6/2016
 • Localització: Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí

  L’exposició es podrà veure al Museu fins el dia 26 de juny

  La Vida Rústiga a l’Alguer, que es podrà veure al Museu fins el dia 26 de juny, és una exposició del Centre Excursionista de l’Alguer que mostra un recull d’estris, eines i ginys propis de la vida rural algueresa, “la vida de campanya” com en diuen allà, de principis del segle XIX a principis del XX. Després d’haver-se exposat a la Torre de l’Esperó Reial de l’Alguer, l’exposició arriba per primer cop al Principat. Una gran oportunitat per divulgar una part d’història local algueresa, que en bona part ens és comuna.

  Tot i ser coneguda com una ciutat eminentment marinera, l’Alguer “té raguines (arrels) ben plantades en terra, una terra que ha donat treball a generacions d’hortolans, campanyols i massaios, i ha fet gran aqueixa ciutat, essent una de les economies principals als sèculs passats” com diu Irene Coghene, curadora de la mostra.

  La inauguració tindrà lloc divendres 29 d’abril a les 19 h

  El proper divendres 29 d’abril s’inaugurarà al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí l’exposició La Vida Rústiga a l’Alguer. Particiaparan en la inauguració la secretària del Centre Excursionista de l’Alguer, Irene Coghene; el comissari de la mostra, Mauro Mulas; l’alcalde de l’Espluga, David Rovira; i el president de la Fundació Carulla, Carles Duarte. 

  Durant la inauguració es podrà veure, també, el breu vídeo L’últim seller que ha realitzat la delegació algueresa de la Plataforma per la Llengua. L’audiovisual documenta la feina de l’últim baster de l’Alguer, Carmelo Budruni, que amb 90 anys encara fa, per passar el temps, "fonaments per a cavalls, bous i molendos (burros)", però que sap que el seu ofici morirà amb ell.

  Els responsables de l’exposició prepararan per al dia de la inauguració un tast de productes típics de l’Alguer com licor de murta i de llimó i menjar blanc alguerès. 

  Menu

  Menú principal

  Llengües