Exposició 'Els paisatges a la taula' al Museu Comarcal de la Conca de Barberà

print pdf
General - Exposicions
 • Calendari: 5/11/2016 - 31/12/2016
 • Localització: Museu Comarcal de la Conca de Barberà

  El Museu d'Història de Catalunya i la Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya han dissenyat l'exposició 'Els paisatges a la taula', que mostra l’evolució de la gastronomia catalana al llarg de la història.


  L’exposició mostra com la globalització ha transformat la nostra manera de produir i consumir, i com ha afectat en la varietat de productes que actualment trobem a les nostres taules.


  Es podrà visitar al Museu Comarcal de la Conca de Barberà del 5 de novembre al 31 de desembre.


  “La cuina d’un país és el seu paisatge posat a la cassola”, va dir l’escriptor Josep Pla. I és que fins fa escasses dècades les nostres taules s’omplien, amb més o menys abundància, i amb més o menys diversitat, dels aliments produïts en el nostre territori. Les importacions de productes alimentaris eren escasses o, si més no, servien per cobrir aliments bàsics que no s’aconseguien en les collites anuals. La tecnologia i el procés de globalització però, ha transformat en gran mesura els nostres plats i hàbits culinaris, ja que actualment la majoria de productes que consumim provenen d’altres llocs del món.

   

  Horaris del Museu

  Menu

  Menú principal

  Llengües