Exposició d'aquarel.les La voz vegetal del pintor argentí Fede Balcells a Vimbodí i Poblet

print pdf
General - Exposicions
 • Calendari: 30/10/2016 12:00h - 13/11/2016 13:00h
 • Localització: Centre Cívic de Vimbodí i Poblet

  L'antologia d'obres del jove artista, qui actualment resideix a l'Espluga de Francolí, s'inaugurarà el 30 d'octubre al Centre Cívic de Vimbodí i Poblet

  El perfil del monestir de Poblet, la frondositat del bosc o la llum del sol sobre els conreus han estat immortalitzats pel pinzell de Fede Balcells durant les seves darreres incursions a la natura. Aquests i altres paratges vimbodinencs configuren avui l'exposició d'aquarel·les La voz vegetal, que el jove artista argentí (Buenos Aires, 1989) inaugurarà el diumenge 30 d'octubre a les 12:00 h al Centre Cívic de Vimbodí (Plaça Major, 12). L'acte, obert a tothom, comptarà també amb la participació de l'alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell, i l'assistència de la resta dels membres del consistori vimbodinenc i de convidats provinents de diferents indrets de la comarca. La mostra pictòrica romandrà oberta al public els dos primers caps de setmana de novembre: dissabtes de 18:00 h a 20:00 h i diumenges d'11:00 h a 13:00 h.

  Qui visiti l'exposició podrà endinsar-se de ple en el traç colorista, delicat i alhora contundent de Fede Balcells, format a l'Argentina i resident actualment a l'Espluga de Francolí. Les seves aquarel·les s'acompanyen de textos propis o d'altres autors, amb els quals l'artista arrodoneix i dota de sentit el conjunt de l'obra. Així, imatge i paraula es fonen en cadascuna de les obres del pintor.

  Federico Nicolás Balcells ha mostrat la seva obra en diferents exposicions, la darrera de les quals al Casal de l'Espluga de Francolí, durant la passada Festa de la Verema. Els qui coneixen l'obra de l'autor en destaquen el seu «refinament, maduresa i creativitat» (Manuel Garcia Morante, compositor), la bellesa de «les seves precioses pintures» (Marina Rosell, cantant), les seves obres «embolcallades en una llum poètica» (Josep Vallverdú, escriptor) o el seu mestratge: «poques vegades he vist l'esperit d'una terra tan ben capturat per una mirada pictòrica» (Xavier Albertí, director del Teatre Nacional de Catalunya). Doctorand en Arts Visuals, Fede Balcells també conrea altres gèneres, com el dibuix, l'escultura o el gravat.

   

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français