Experiència enoturística a l'Espluga de Francolí "EL VI FA SANG"

print pdf
General - Activitats en familia
 • Calendari: 23/1/2016 10:30h - 13:45h
 • Localització: Museu de la Vida Rural

  El Museu ofereix El vi fa sang. Ofici i tradició, una experiència enoturística que us convida a emocionar-vos amb el patrimoni cultural de l’Espluga de Francolí. Una proposta que explica com ha evolucionat la viticultura al nostre país mitjançant una visita guiada a tres museus.

  Què faràs?

  El recorregut comença al Museu de la Vida Rural, on farem un repàs de les formes tradicionals de vida dels nostres avis i veurem com era el conreu de vinya fa escassament 100 anys. En acabar, farem un tast de vins de la varietat trepat, el raïm negre autòcton de la Conca de Barberà. (Si veniu amb nens, es podran entretenir a l’hort ecològic amb un monitor.)

  La ruta continua a la Fassina Balanyà, una antiga destil·leria d’alcohol, on aprendrem com s’elaborava l’aiguardent a partir de la brisa, el que sobrava després de fer vi (rapa, pell, pinyol i polpa del raïm). Després de la demostració pràctica podrem provar el nostre aiguardent de trepat!

  Finalment, visitarem el Celler Cooperatiu de l’Espluga, i veurem com, després de la fil·loxera, va sorgir el cooperativisme i la construcció d’aquest celler modernista, la Catedral del Vi.

  L’experiència es pot rematar, opcionalment, amb un dinar en clau de vi a l’Art Restaurant de l’Espluga.

   

  Per ampliar la informació clica aquí.

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français