Espais Vius d'Art a l'Espluga de Francolí

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 16/4/2021 - 18/4/2021
 • Localització: L'Espluga de Francolí

  L’Espluga de Francolí obre les portes dels locals comercials en desús amb propostes artístiques i mostres d’artesania

  El municipi convertirà els aparadors i locals comercials sense activitat, en galeries d’artistes i artesans. El projecte compta amb la implicació d’artesans de la comarca i dels tallers d’ artesans en actiu del municipi. Aquesta proposta també vindrà acompanyada d’un programació cultural en diversos espais del municipi.
  Un mapa digital permetrà guiar-se pel centre del municipi i recórrer els Espais Vius d’Art. Uns espais ubicats a la carretera de Montblanc, passeig Cañellas, carrer Jaume I, carrer Torres Jordi, travessera de Poblet i carrer Lluís Carulla. Una eina que també recollirà la descripció i intervenció de cada espai i els actes de la programació cultural del cap de setmana.


  Enllaçal mapa interactiu: https://ja.cat/wXSsT  a partir del dia 16 d’abril.

  Espais Vius d’Art neix com una iniciativa que vol transformar en positiu els locals comercials buits, una eina de revitalització urbana, comercial i econòmica que vol donar un nou ús a aquests espais, incidint amb una problemàtica endèmica a molts municipis, el tancament permanent d’espais i locals comercials. I que en concret a l’Espluga de Francolí s’agreuja al centre del municipi. Aquesta proposta és un dels resultats contrastats i analitzats al projecte d’anàlisi del comerç en el que treballa l’Ajuntament, i que es presenta com una proposta de revitalització d’aquesta zona comercial al centre del nucli urbà.

  En un format d’intervenció efímera i durant tres dies, sis locals comercials en desús prendran vida amb propostes artístiques i mostres d’artesans. També obriran dos dels tallers dels mestres artesans del municipi.

  Per participar als actes caldrà inscripció prèvia o registre a l’entrada de cada espectacle ja que les places són limitades.

  Consulteu el programa per les diferents activitas, tallers, concerts, espectacles ...

  PROGRAMA

  Divendres 16 d’abril

  A les 19 h, a l’Església Vella de Sant Miquel, les alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga de Francolí, el cor de 1r i 2n de nivell elemental oferiran un concert amb cançons de diferents orígens i estils. Els professors Sara Hernández i Sergi Esparza oferiran un duet de clarinet i piano interpretant peces de diferents compositors com Schumann, Piazzolla, Baermann i Ruera.

  Dissabte 17 d’abril

  Le Même, en petit comité, un grup de música de carrer - tres concerts a tres places del municipi, una proposta pensada per acompanyar i fomentar la dinamització comercial i l’espai públic, en format de quartet musical.
  De les 12 i a les 18 h, al pati de l’Antic Hospital, el creatiu i dissenyador de Verdú, Flavià Boleda presentarà “Ohla”, una marca creada, per visibilitzar i donar consciència social del món dislèxic. A més a més busca inspirar i motivar a tots aquells joves amb dificultats d’aprenentatge i convertir les seves debilitats en fortaleses, mitjançant experiències viscudes i testimonis d’altres que ja ho han aconseguit.
  A les 20 h, al Teatre del Casal hi actuarà la Always Drinking Band amb l'espectacle adaptat per a teatres “El Carrer és nostre”.

  Diumenge 18 d'abril

  Al migdia l’Escola de Dansa del Casal presentarà al Museu de la Vida Rural el videodansa solidari. Un audiovisual en el que es recorda els fets ocorreguts l’octubre del 2019. Hi han participat els 63 alumnes de la disciplina de dansa contemporània de l’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga de Francolí. Un audiovisual produït per DansPXL, amb coreografia de Jèssica Estadella, directora de l’Escola de Dansa del Casal de  l’Espluga i composició musical de Jordi Cartañà.
  A les 19 h, tancarà els actes, l’obra d’Ada Vilaró “360º Grams”, un espectacle poètic que fusiona la paraula, el cos i la dansa i que neix d’una experiència personal, molt íntima i fràgil i que, per primera vegada, Ada Vilaró s’atreveix a compartir. El primer espectacle a l’Espluga del projecte “Circuit Nòmada”.

  Una programació cultural que compta amb el suport de FiraTàrrega - Circuit Nòmada,  Programa.cat  del  Departament  de  Cultura  de  la  Generalitat  de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

  Més informació

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français