El Vi fa Sang · Festival de novel·la criminal en català

print pdf
General - Festival
 • Calendari: 8/4/2016 - 10/4/2016
 • Localització: L'Espluga de Francolí

  Els dies 9 i 10 d'abril de 2016 tindrà lloc a l'Espluga de Francolí la segona edició de El Vi fa Sang · Festival de novel·la criminal en català. 

  Per segon any consecutiu EL VI FA SANG pretén ser un festival literari atípic principalment pel seu mateix nom, 2n Festival internacional de novel·la criminal en català, considerant que aquest concepte (el criminal) aplega millor les grans variants del gènere: negra, detectivesca, o de lladres i serenos.

  Segons va escriure l’any passat el comissari Salvador Balcells, que ho és del Festival i no de cap cos policial, “la novel·la policíaca o detectivesca, dita també novel·la enigma, destaca per la importància del paper central que hi té el detectiu investigador, sigui oficial, privat o afeccionat. El seu objectiu és resoldre un cas criminal més o menys complicat. La novel·la negra, entesa com a narració que va més enllà de l’esquema del crim i la seva investigació i sovint se centra en altres motius literaris associats, com ara el submón del delicte, les característiques personals del detectiu o del criminal, una visió crítica de la societat, etc.”

  Amb EL VI FA SANG vam aconseguir maridar literatura de gènere amb bon vi de la Conca de Barberà, a peu de celler, entre tines i bótes, on hi va haver fins i tot un intent teatral d’atemptat, frustrat pels mateixos assistents entre l’estupefacció d’alguns dels nostres grans autors i actrius.

  Enguany EL VI FA SANG, com a Festival INTERNACIONAL ens vol tornar a sorprendre. Comença la novel·la, vagin prenent posicions.

  Per ampliar la informació, cliqueu aquí.

  Menu

  Menú principal

  Llengües