El nou poemari de Josep Vallverdú al Museu de la Vida Rural

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 29/9/2016 18:30h - 19:30h
 • Localització: Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí

  El proper dijous 29 de setembre, a dos quarts de set de la tarda, el Museu de la Vida Rural acollirà la presentació de Ronda de boires, el nou llibre de poemes de Josep Vallverdú. L’acte serà presentat per Carme Vidal Huget, filòloga i editora; el poeta Jordi Llavina, que ha escrit el pròleg de l’obra; i l’autor del poemari, Josep Vallverdú.

  Ronda de boires (Pagès Editors) reuneix la darrera producció poètica de Josep Vallverdú. Organitzat en diverses parts, el llibre constitueix un mostrari eclèctic dels temes més característics de la poètica de l’escriptor lleidatà. Poemes amorosos, reflexions sobre la mort, acostaments a la poesia popular, testimonis de la quotidianitat, i poemes sobre Grècia, la clàssica i l’actual. També incorpora, en forma de sonet, homenatges a Bach, Mozart i Beethoven.

  L’autor
  Josep Vallverdú i Aixalà, nascut a Lleida l’any 1923, ha conreat tots els gèneres literaris, des de la narrativa a la poesia, passant per l’assaig, el teatre i la traducció. Ha alternat la seva vocació literària amb la docència durant més de seixanta anys i és internacionalment conegut per la seva narrativa per a joves. Part de la seva obra ha estat traduïda al basc, al castellà, al francès, a l’italià i al rus. Ha estat distingit amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1990) i amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2000).

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français