El 2 de juliol el monestir de Poblet estarà tancat al públic

print pdf
General - Monestir de Poblet
 • Calendari: 2/7/2016
 • Localització: Monestir de Poblet

  Declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 1991.

  El monestir de Santa Maria de Poblet es troba situat dins del terme municipal de Vimbodí i Poblet, al sud-est de la Conca de Barberà i als peus de la muntanyes de Prades.

  Constitueix un impressionant conjunt arquitectònic i és el conjunt cistercenc habitat més gran d'Europa. El monestir cistercenc construït a partir de 1150, combina diferents estils arquitectònics i conté el panteó reial de l’antiga Corona d’Aragó i Catalunya,restaurat per Frederic Marés el 1948. La visita al cenobi pot ser guiada o lliure, i inclou l’església, el refetor, el claustre, la sala capitular, el dormitori, l'escriptori i l'antic celler o sala dels conversos, el palau reial, entre altres dependències. Actualment viuen a Poblet una trentena de monjos.

  El monestir dePoblet, juntament amb els monestirs cistercencs de Santes Creus (Alt Camp) i Vallbona (Urgell), configuren La Ruta del Cister, una expressió que identifica un territori concret format per les comarques de l'Alt Camp, la Conca de Barberà i l'Urgell i els seus 65 municipis. Va ser creada el 1989 amb la voluntat de dinamitzar turísticament i econòmicament aquestes tres comarques. El seu nom es deu al fet que el patrimoni artístic i cultural de cada una d’aquestes comarques té un monestir cistercenc: Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges.

  El Paratge Natural de Poblet és un espai de protecció especial molt lligat a la història del monestir de Poblet. Entre altres valors naturals, s'hi localitza l’única comunitat de roure reboll (Quercuspyrenaica) de Catalunya. Ofereix moltes possibilitats de fer excursions i caminades o simplement de passejar fruint del paisatge i gaudint d'una cinquantena de fonts naturals, algunes d'aigua ferruginosa.

  Els seus paisatges agrícoles, majoritàriament conreus de vinya, contrasten amb el paisatge eminentment forestal amb gran variabilitat cromàtica que canvia segons l'època de l'any.

  Horaris:

  Hivern: del 13 d’octubre al 5de març: dilluns-dissabte, 10-12.30h | 15-17.25h. Diumenges i festius, 10.30-12.25h | 15-17.25h.

  Estiu: del 16 de març al 12 d’octubre, dilluns-dissabte, 10-12.30h | 15-17.55h. Diumenges i festius, 10.30-12.25h | 15-17.25h.

  Tancat tot el dia: 27 de febrer, 2 de juliol, 25 i 26 de desembre i 1 de gener.

  Tancat a la tarda: 6 de gener, Dijous i Divendres Sant i Dilluns de Pasqua.

  Consulteu dies amb horari especial a: www.poblet.cat

  Dades del monestir:

  Poblet (Vimbodí i Poblet) | Tel. 977 87 00 89 Ext. 459 | www.poblet.cat |visita@poblet.cat

  Menu

  Menú principal