Concurs de pintura ràpida SANSART a Solivella

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 21/7/2018
 • Localització: Solivella

  II CONCURS DE PINTURA RÀPIDA SANSART

  La convocatòria del concurs de pintura ràpida SansArt, respon a l’objectiu de fomentar l’art i la cultura, a la vegada difondre l’obra pictòrica del creador universal solivellenc Antoni Sans Masalias, que amb els seus quadres giratoris, mostra el seu aspecte visionari i fantasiós, com també la part melancòlica, amorosa i tendra, tot reflectint les seves tristeses i pors. Tot això i més forma part de l’univers, de l’infinit de SansArt, la qual cosa referma la seva identitat i personalitat.

  L’any 2017 tingué lloc el primer concurs, amb un notable èxit de participació.

  També, una data memorable és la del 6 de desembre de 2009, quan el nostre artista- creador feu donació al poble de Solivella d’una part valuosa de la seva obra per convertir-se en exposició permanent, la qual a partir d’ara acollirà una secció monogràfica on s’incorporaran les obres premiades en aquest concurs.

  SANSART

  Antoni Sans Masalias

  SansArt o Antoni Sans Masalias, va néixer a Solivella (Conca de Barberà) l’any 1928. Va contraure matrimoni l’any 1958 amb Pilar Artola Ejarque, del qual varen néixer tres fills. Actualment resideix a Barcelona, però sempre amb contacte permanent amb el seu poble de Solivella.

  Va estudiar a l’Escola Lliure del Mediterrani de Torrens Lladó, on va despuntar notablement en els seus quadres imaginatius i de fantasia desbordant, resultat que avui podem trobar i admirar en la seva obra artística.

  El llibre “SansArt” escrit per Joan Llop l’any 1994 ha estat la publicació d’art que millor reflecteix la seva obra i personalitat de l’artista. També es poden trobar referències a la seva obra en els diccionaris com el Ràfols, i a diferents edicions de Gal Art, Batik Internacional, Guia d’Art de Barcelona, a Artistas Nacionales del s.XXI, Artexpo, la Ruta del Cister; a diversos exemplars de la revista Gira-Sol Solivellenc, Revistar, Mutuam, Artes Plásticas, entre d’altres.

  Es soci de la SEI i de la ACEA, membre de Goya Aragón i de la Federación Internacional de Artistas. També es membre d’institucions com: Acaps France, Acqui Terme (Italia), Modern Novosibirsk (Rusia), Plástica Latina (Chile)...

  La seva signatura artística es SansArt, pseudònim que combina el cognom de l’autor amb el de la seva esposa Artola.

  L’obra artística de SansArt destaca pels seus quadres giratoris, pintures que varien de significat segons com es mirin, del dret o del revés. Com per exemple una imatge amb “La bella i la bèstia” i que, girat, mostra “El llop i la caputxeta”. O un altre que mostra el “Naixement del dia” i que, girat, mostra “El Cavall”.

  Els quadres de grans dimensions que es troben a la seva casa de Solivella, com que no es poden girar fàcilment, amaguen imatges fetes amb pintures fluorescents que només es veuen amb llum ultravioleta. Són els quadres superlumínics, com La Creu Blanca, o la núvia de Solivella, que mostra la seva nuesa i la seva mort. També es de destacar “l’Univers Meteorològic a la ruta del Císter”, quadre tridimensional en el qual et permet observar contorns, siluetes, figures, paisatges, muntanyes i els monestirs cistercencs.

  L’obra pictòrica de SansArt, es una constant creativa de possibilitats il·limitades.

  BASES

   

   

  Menu

  Menú principal

  Llengües